МЕТРО България подпомогна програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”

2270
МЕТРО България подпомогна програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”
Снимка: МЕТРО България

МЕТРО България дари на фондация „Заедно в час“ 5882 лв. от продажбите на традиционния коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември. Календарът донесе не само вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и средства за програмата „Училища за пример“ на неправителствената организация.  

От всеки продаден календар МЕТРО България  отдели един лев  в подкрепа на учители и училища в цялата страна, включени в двугодишната програма за професионално развитие на цели училищни екипи. Тя помага на образователните институции в България да разработват и прилагат нови устойчиви практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик.

„Подкрепата ни за фондация „Заедно в час“ е неразделна част от мисията ни да действаме отговорно и открито, като се стремим към положителен принос за обществото. МЕТРО България напълно споделя разбирането на програмата „Училища за пример“, че именно хората в класните стаи са ключът към това всяко дете в България да получи качествено образование. Въвеждането на иновативни методи в българското образование е важна стъпка в развитието на младите таланти и нашата компания неотклонно застава на страната на тези усилия на фондация „Заедно в час“, заяви Димитър Вутков, Маркетинг директор на МЕТРО България.

През 2021-2022 учебна година в програмата "Училища за пример“ участват 449 учители от 49 училища от 21 области в България. Програмата се състои от две неразделни части: курс Лидерство в училище и курс по избор на училището, свързан с различни методи на преподаване. Избираемите курсове отговарят на конкретните нужди на училището.

Всеки курс включва работа по част от училищен проект, надграждащи обучения и подкрепа от ментор. Участието в обученията и подкрепата от ментор са безплатни за училищните екипи, благодарение на финансовата подкрепа от дарители и партньори, от които тази година част стана и МЕТРО България.

Благородната инициатива на МЕТРО България даде възможност на многобройните ѝ клиенти не само да се насладят на награди, томболи и ваучери от коледния календар „За всички от сърце“, но и самите те да подкрепят българските училища и учители в предизвикателното време, в което живеем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com