Метрото ще се движи по-често в пиковите часове от 2015 г.

16745
Метрото ще се движи по-често в пиковите часове от 2015 г.
Снимка: БГНЕС

Интервалът на столичното метро в пикови часове ще бъде скъсен през 2015 година. В момента влаковете идва на всеки 3,5 мин. Догодина ще са на всеки 3 мин. в най-натоварените часове на деня. Информацията съобщи изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев за агенция "Фокус".

Разширението на метрото върви по план и се очаква да бъде изпълненo в срок до април догодина. В двата участъка – до летището и до Бизнес парка ще бъдат разкрити общо 7 нови метро станции.

Новото метро ще има прегради срещу инциденти и самоубийства

Всичките 19 станции от третия лъч на метрото в София ще бъдат оборудвани със стъклен параван. Той ще пречи на хората да навлизат в туне...

„Участъкът до летището в момента е изпълнен на 84%, до края на годината изпълнението на строителството му да прехвърли 90% и да останат повече монтажни работи, изпитания, настройки на апаратура, което ще се прави януари, февруари, март месец 2015 г.”, съобщи инж. Братоев. Той обясни, че вторият участък, до Бизнес парка, е завършен на 78%, но крайният срок за пускането му е един месец по-късно.

Участъкът от Цариградско шосе до летището има 4 метростанции – две са в ж.к. Дружба, една в индустриалната зона и една – на летището. Вторият участък, до Бизнес парка е дълъг 3 км и включва три подземни метростанции.

Инж. Стоян Братоев каза още, че метрото е два пъти по-бързо от другия градски транспорт, като всеки ден се спестяват 25 000 часа, заради факта, че хората ползват метро, а не друг начин на придвижване. Освен това е много по-екологичен и безопасен начин на придвижване, така че разширението със сигурност ще облекчи трафика в столицата, каза още инж. Братоев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com