Младен Маринов: Целият ресурс на СДВР е ангажиран с нападението над Иво Никодимов

2214
Младен Маринов: Целият ресурс на СДВР е ангажиран с нападението над Иво Никодимов
Снимка: БГНЕС

Целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е ангажиран с изясняването на случая около нападението на журналиста Иво Никодимов. В момента е заграден по-голям периметър на мястото, на което е станал инцидентът, търсят се следи и улики, за да се открият извършителите. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, съобщиха от МВР.

„Няма данни да е получавал предварителни заплахи, а и той самият не свързва нападението със своята работа като журналист и не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до такава хулиганска проява. Всичко сочи, че агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия – хулигански подбуди и необоснована агресия, каза Младенов. Той допълни, че на етапа няма данни, за да се прави връзка между вчерашната агресия, проявена спрямо две столичанки в района на бул.“Драган Цанков“, оперативно-издирвателните действия по случая продължават. Младенов увери, че полицията предприема всекидневно мерки срещу случаите на агресия.

Иво Никодимов след нападението: Благодаря за подкрепата Ви

"Благодаря за подкрепата Ви. С нея ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са постра...

Директорът на ГД „Национална позиция“ Христо Терзийски допълни, че служители на главната дирекция оказват съдействие и подкрепа на колегите от СДВР при изясняването и разследването на случаите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com