Млади плевенски състезателки оглавиха ранглистата на „Тенис Европа”

2770
Млади плевенски състезателки оглавиха ранглистата на „Тенис Европа”
Снимка: Община Плевен

От началото на 2021-а година две млади плевенски спортистки са начело на обновената ранглиста „Тенис Европа” за момичета до 14 години. Първото място заема възпитаничката на тенис клуб „Плевен ПСК” Йоана Константинова, следва я Росица Денчева от клуб „Плевен – 90”.

В края на миналата година Константинова спечели първата си титла от турнир на ITF за девойки до 18-годишна възраст. Талантливата плевенчанка триумфира на турнира от пета категория на кортовете ТК „Барокко” в София. През миналия сезон тя спечели и титлата на сингъл на турнира от втора категория на Тенис Европа в Чачак (Сърбия). На двойки пък триумфира на турнира до 16 год. от втора категория „Демакъп”. Йоана има още четири втори мeста на сингъл и две втори по двойки от турнири на Тенис Европа.

Кметът на Плевен положи цветя пред паметника на Христо Ботев по случай 173 години от рождението му

По повод 173 години от рождението на поета революционер Христо Ботев цветя пред неговия паметник на едноименния булевард поднесоха днес...

Росица Денчева спечели през 2020 г. шест титли на сингъл и три по двойки в турнири от „Тенис Европа”. При това три от титлите на сингъл са в състезания до 16-годишна възраст. Тя спечели първите места на турнири в София, Бургас и Пловдив. При 14-годишните е първа на турнирите в Бургас, Пазарджик и Свиленград.

Константинова и Денчева спечелиха и всички възможни титли на сингъл и по двойки на турнира от Източноевропейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция). Росица Денчева получи покана за двуседмично участие в школата на Рафаел Надал.

Георг Спартански покани младите тенисистки и техните треньори, за да ги поздрави лично с големия успех за града и страната ни. Росица Денчева беше придружавана от Даниел Ангелов –националeн треньор, Иво Войников – председател на ТК „Плевен – 90”, и от своята майка. Поради предстоящо участие в турнир в Анталия, Турция, Йоана Константинова беше представлявана от председателя на ТК „Плевен – ПСК” Манол Манолов.

От името на Федерацията по тенис Даниел Ангелов благодари на Георг Спартански за подкрепата от страна на Община Плевен за развитието на тенис спорта в града ни. Той допълни, че и занапред ще се разчита на доброто партньорство с местната администрация особено в ситуацията на предизвикателства, свързани с COVID епидемията. Отговорността ни сега, когато сме на върха, е много голяма, подчерта Ангелов.

Една от емблемите на Плевен - парк "Кайлъка" вече ще бъде управляван от общината

Парк "Кайлъка" вече ще бъде управляван от община Плевен, написа в профила си във Фейсбук кметът на града Георг Спартански. Ето още какв...

Тенисът и изобщо спортът е една от малкото сфери, с които страната ни може да бъде световно известна. Поздравявам младите тенисистки и треньорите за техния труд и амбиции с пожелания за още по-високи успехи и за спортен път само напред и нагоре, обърна се към гостите си Георг Спартански. Заедно те обсъдиха и състоянието на тенис базата в Плевен и възможностите за нейното обновяване.

В знак на уважение към постиженията на Йоана Константинова и Росица Денчева кметът им подари книгата на Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов „България на Олимп”,представяща всички 48 българи олимпийски шампиони и 289 олимпийски медалисти, с посланието и те да постигнат най-високия спортен връх.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com