МОН с официална подкрепа за кампанията на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”

2465
МОН с официална подкрепа за кампанията на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”
Снимка: ПЕРНО РИКАР БЪЛГАРИЯ

Социалният проект на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, посветен на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред подрастващите, получи официална подкрепа от Министерството на образованието и науката. „Подкрепяме кампанията по програма „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ. БЪДИ ОТГОВОРЕН – НЕ ШОФИРАЙ ПИЛ“, която ще стартира за трета поредна година. Ще ви окажем с необходимата отговорност съдействие за създаване на мрежа от училища, които припознават кампанията и я залагат в дългосрочен план. Убедени сме, че организираните от Вас подкрепящи семинари ще бъдат много полезни за учителите и ще им дадат добър ресурс за работа с учениците“, посочват от министерството.

Кампанията е посветена на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние и развенчаването на митовете за бързо изтрезняване сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 16-25 г.

През октомври на специален семинар в столичното 19 СУ „Елин Пелин” 20 преподаватели от девет софийски училища бяха запознати в детайли с проекта и начините на провеждане на час на класа, превръщайки се в своеобразни посланици на инициативата. Всеки един от тях изрази мнение, че подрастващите се доверяват най-вече на информация и пример от своите идоли. А такива не липсват и в „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ” - актьорите Александър Сано и Силвия Петкова, както и колегите им от стендъп групата „Нема к’во” – Калин, Венсан и Жорони.

Pernod Ricard България с нов изпълнителен директор

От септември начело на българския офис на френската алкохолна компания Перно Рикар застава Йелена Лалич. Дамата близо осем години е фин...

Като част от програмата е разработен специален образователен модул, чийто основен инструмент е 17-минутният игрален филм „Моментът никога не е само един“ с участието на Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров, Филипа Балдева и млади актьори от НАТФИЗ. Комиците от група ”Нема к’во” пък създадоха специално представление, посветено на темата „Бъди отговорен, не шофирай пил“. През миналата учебна година Калин, Венсан и Жорони посетиха общо пет града - Годеч, Козлодуй, Карлово, Роман, София и Враца, а техният тематичен пърформънс бе видян от повече от 400 ученици. В Карлово с тях бе и Александър Сано, който посети учениците и във Враца по-рано същата година.

През изминалата учебна година към „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ се присъединиха нови партньори: Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СПИРИТС България, Съюз на българските автомобилисти, МВР, дирекция „Пътна Полиция“.

В пилотната година на „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“ през учебната 2015/2016  година се включиха 14 училища от 13 града, като бяха обучени над 700 деца в рамките на 60 учебни часа. През изминалата учебна 2016/2017 летвата бе вдигната още по-високо, като бяха реализирани над 160 учебни часа в цялата страна. За тази година от Перно Рикар България са си поставили за цел още по-мащабна реализация на кампанията в тясно сътрудничество с „Асоциация родители“.

5 емблематични заведения дават начало на кампанията: „Нямаш 18? Алкохолът ще почака.“

Една от основните сфери на дейност в социалната отговорност на Перно Рикар България е насърчаването на отговорна консумация на алкохол....

Кампамнията свидетелства за дългосрочния ангажимент на Перно Рикар България за развитие и подобряване на средата на живот, в която младите хора са основна градивна единица на бъдещето. Алкохолната компания е емблематична в своята отдаденост към социалните каузи, а устойчивостта на създаваните и реализирани кампании е запазена марка.

Повече информация за програмата може да откриете на www.karaiotgovorno.com.

Очаквайте любопитна информация и актуални новини от започналата кампания. Всичко интересно тепърва предстои!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com