Московски подкрепи контраблокадата на превозвачите ни

1864
Московски подкрепи контраблокадата на превозвачите ни
Снимка: БГНЕС

Заставам твърдо зад ответните действия на нашите превозвачи на българо-гръцката граница, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

След заседанието на Министерски съвет той заминава за среща с областния управител на Серес, с когото да проведе разговори и да получи гаранции, че ще се спазва договореният преди дни коридор за пропускане на камионите през Кулата в периода от 11 до 15 часа всеки ден.

Гърците клекнаха - искат вдигане на блокадата за 2 дни, българските превозвачи отказват

Гръцки преговарящи пристигнаха преди минути при българските шофьори на ГКПП "Кулата". Гръцките земеделци предлагат да вдигнат блокадата...

Въпреки тези договорки последните два дни, включително и днес, двата ГКПП на Кулата и Илинденци останаха затворени през цялото денонощие.

Проблемът е, че в Гърция на практика няма държава и няма с кого да комуникираме, заяви Московски. "Срещаме тотален отказ от страна на държавните органи да се намесят и да вдигнат блокадата. Тъй като длъжността областен управител е избираема, на практика регионът Серес и фермерите там са част от електората, избрал областния управител, смятаме, че той може да окаже влияние", обясни транспортният ни министър.

"До момента не са ясни загубите, които понасят българските превозвачи от затворената граница с южната ни съседка. През 2010 година загубите бяха на стойност около 200 милиона лева, но смятаме, че този път ще надхвърлят тази сума", заяви Московски.

Ще направим всички постъпки и ще изпратим всички документи до Еврокомисията за започване на наказателна процедура с претенции за компенсации към нашите превозвачи, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com