X
 
 

МВнР призовава към бдителност при пътувания към Северна Ирландия

656 0
photo of МВнР призовава към бдителност при пътувания към Северна Ирландия
Снимка: МВнР
Във връзка с безредиците, възникнали в град Лондондери/Дери, Северна Ирландия, и предвид възможната ескалация на напрежението в периода около годишнината на Великденското въстание от 1916 г. (24-29 април), Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, възнамеряващи да пребивават в страната и особено в района на Лондондери/Дери в рамките на настоящия месец, да проявяват повишена бдителност, да избягват всякакви протестни демонстрации, както и да се придържат към евентуалните препоръки на британските власти, направени от полицейски служители на място или чрез медиите. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

При нужда от съдействие, българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Северна Ирландия, могат да се обръщат към посолството на Република България в Обединеното Кралство на следните номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, вкл. и в извънработно време.

Терористичен акт в Северна Ирландия взе жертва

Полицията в Северна Ирландия съобщи за стрелба в град Лондондери в северозападната част на страната. Загинала е една жена, пише БГНЕС. ...

Молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители