МВР обновява автопарка с 278 нови коли за Пътна полиция

11522
МВР обновява автопарка с 278 нови коли за Пътна полиция
Снимка: БГНЕС

278 нови автомобила получи МВР. Колите ще бъдат разпределени във всички областни дирекции, съобразно техните структури. Това заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция”.

МВР ще разполага с нови големи и по-малки микробуси "Форд" и "Ивеко", които са за жандармерията в София, Варна, Бургас и Стара Загора. 278 леки автомобила марка "Киа" ще бъдат предоставени на служителите на "Пътна полиция".

Полицията не събира глобите за шофиране без винетка

Малко над 20% е събираемостта от глобите за шофьорите, които управляват моторни превозни средства без винетни стикери и са били установ...

Автомобилите са оборудвани със съвременни средства за радиокомуникация и системи за проверка на място на водачите и на превозните средства. Колите са снабдени и с видеонаблюдение и имат възможност за издаване на фишове на място. На старите автомобили ще се направи технически преглед и тези, които са годни за експлоатация ще отидат в структури, където има необходимост. Сега всяка една от шестте приоритетни в плана за борба с битовата престъпност дирекции - Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен и София – област, ще има възможност да получи по два допълнителни автомобила, предава БГНЕС.

През миналата година успяхме да осигурим доставките в размер на 27 млн. лв. Част от договорите ще бъдат изпълнени през следващите месеци. Много скоро МВР ще има друг образ, който може да даде повече самочувствие на служителите и да внесе повече респект на населението към служителите. Изключително съм доволна, че осигурихме договорите, след които МВР ще има значително количество коли, автобуси, екипировка и униформи, заяви вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова.

Новите автомобили трябва да пристигнат до края на март. Благодарение на този рамков договор ще можем допълнително при наличие на средства да поръчваме автомобили, както и сега подготвяме поръчката за още 300 автомобила. Имаме средствата за тях, заяви Бъчварова.

През 2016 г. МВР приключва с балансирана финансова ситуация. Бъчварова обясни, че по-добрият финансов резултат е постигнат с по-добро управление и задълженията на МВР към други структури са изчистени. Според нея, от тук нататък всеки, който ще управлява МВР, ще има повече сигурност.

Бъчварова намекна, че все пак не във всяко село ще има полицай

Със съдействието на военната и почистващата техника много бързо се стига до местата, където трябва да се справим с кризисисна ситуация....

В кадрово отношение е спрян спадът, като за миналата година напусналите полицаи са само 850. Успоредно с това е осигурено законово и организационно всички процедури, така че в края на годината да има 3 хиляди нови служители за противодействие на битовата престъпност.

Благодарение на прекъснатата контрабанда има няколко милиарда допълнителни приходи в бюджета, които се преразпределят към други структури, включително и МВР, които са получили 5 млн. лв., използвани за преоборудване основно на жандармерията. Отпуснатите от ЕК 160 млн. евро ще бъдат използвани за техническо-комуникационно оборудване на “Гранична полиция” и всички дирекции в граничните региони.

Бъчварова заяви, че утре зам.-министърът на вътрешните работи в оставка Филип Гунев ще представи обществените поръчки, които ще обявят с европейски средства.

„Има спекулация с темата за обществените поръчки последно време. Ние сме длъжни да направим това и да обявим, че сме готови с всички поръчки по отпуснатите средства. Това е изискване на комисията с оглед на отчетността и на проследяване на възможността да усвоим тези средства. Ние сме готови и ще обявим поръчките, но решенията по тях ще се взема от следващото правителство. Не може да има никаква сянка на съмнение. Надяваме се, че ще успеем да спазим сроковете. Работим приоритетно. От края на миналата година има специално звено, което създадох с моя заповед, което се занимава само с тези поръчки и то работи активно, за да се осигурят всички процедури и да можем да използваме средствата и да ги усвоим през следващата година”, допълни Бъчварова.

МВР върнало на трети страни общо 1410 незаконно пребиваващи у нас

Служители на Дирекция „Миграция“ са върнали общо 1410 незаконно пребиваващи граждани на трети страни през 2016-та година, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com