МВР се опитва да пусне системите за сигурност за председателството преди Нова година

1495
МВР се опитва да пусне системите за сигурност за председателството преди Нова година
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че от ведомството правят всичко възможно системите за сигурност за председателството да заработят преди Нова година, тъй като е необходимо те да бъдат тествани поне месец.

Радев подчерта, че мерките за сигурност за председателството са определени отдавна. Радев дори „подробно разпитал“ словашкия си колега как той вижда сигурността в България и получил много ценни съвети.

„Всичко, каквото знаем, ще го направим. Неговите думи бяха - познавам системата ви и ще се справите добре. Изяснихме маршрутите, казах му къде, какво трябва да осигуряваме, например НДК, Технопарка, хотел „Маринела“ и пътя до летището. Говорихме как те са правили нещата. Приемаме всички съвети и подобряваме организацията, която сме заложили сами още лятото“, подчерта Валентин Радев.

От друга страна той поясни, че и досега вървели обществените поръчки, свързани с някои от системите за сигурност. „Правим всичко възможно да направим системите да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме. Тестването на част от системите за председателството е започнало, но има някои поръчки, които не са довършени. Има си правила за обществените поръчки, които ние спазваме и това леко ни отдалечава в сроковете, но само за една или две обществени поръчки. Всичко останало вече работи“, увери вътрешният министър.

Той коментира, че една от системите за сигурност ще остане за довършване за януари месец заради срокове в Закона за обществените поръчки.

Ако е забавено нещо, ще търсим някой виновен, отбеляза Валентин Радев, цитиран от БГНЕС.

Той повтори, че Центърът за видеонаблюдение, който МВР изгражда, е обединен с този на Столична община. „Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството“, посочи Радев.

Не на последно място министърът на вътрешните работи още веднъж обясни, че ще има затруднения за гражданите, които ще бъдат съобщени предварително. „Гражданите трябва да свикнат, че ще има ограничения. Те няма да бъдат много големи, но трябва да им обясним по-отрано. Ограниченията ще бъдат много малко и ще са около НДК, хотел „Маринела“ и трасето около Техпарка“, заяви още Валентин Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com