Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж почина в болница за рехабилитация на петия час от приемането му, бавят връщането на парите на близките

15 декември 2020, 22:55 часа • 38768 прочитания

Мъж, изписан в задоволително според епикризата състояние, от болница “Царица Йоанна” – ИСУЛ почива едва пет часа по-късно в друго лечебно заведение. След над 2 месеца престой и стабилизиране от страна на лекарите след прекаран инсулт, мъжът умира в болницата за рехабилитация “Сердика”. От ръководството на здравното заведение обаче задържат доста време сумата, която семейството му е платило за престой от над 20 дни. За случая разказаха от Gospodari.com.

Съпругата на починалия разказва, че на 5 юли мъжът й се почувствал зле и вдигнал високо кръвно, заради което тя се обажда на Спешна помощ. „Те дойдоха, прегледаха го, но честно казано повече оглеждаха стаята, отколкото него, като в това време той си затвори окото и спря да говори нормално. Докторът от Спешна помощ каза: „Ако има инфаркт, ще умре веднага, ако има инсулт – ще се мъчи“, разказва Гергана Петрова. Тя допълва, че е посъветвана да заведе в понеделник мъжа и на кардиолог, като няма нищо притеснително.

Заради влошаване обаче, близките му са извикали друга линейка и лекарката след прегледа е реагирала веднага като е се е учудила защо не са го приели. Мъжът е закаран в ИСУЛ, където се бори два месеца за живота си, като все пак е стабилизиран. На 17 септември той е изписан, като лекарите уверяват, че е стабилизиран и е в много добро състояние.

“Настанихме го във въпросната болница “Сердика“. Когато го приеха, нямаше вече лекари, те бързаха да си тръгнат. Само една сестра го прегледа отгоре-отгоре и каза: “Качваме го горе“. Няколко часа по-късно ни звъннаха и ни казаха, че е починал“, разказва дъщеря му Любомира. Тя уточнява, че на следващия ден от болницата са им казали, че мъжът е бил в критично състояние. “Лекарите в ИСУЛ бяха шокирани, те бяха категорични, че е изписан в добро състояние“, допълва тя. Според нея в болницата не е имало медицинско лице до него. “Може би той се е задавил и никой не е успял да му помогне“, допълва Любомира. “Той говореше, отговаряше на въпросите им. Те искат да кажат, че той е бил в много лошо състояние, а това е лъжа“, казва още тя.

Съпругата заявява пред Gospodari.com, че са станали обект на грубо отношение от страна на болницата. Тя уточни, че за престой са заплатени авансово 1 820 лева за 20 дни. Въпреки че човекът е починал едва на петия час, до 43-тия ден жената не е получила сумата обратно като й е било заявено, че управителят решава на кой да върне парите. В договора обаче се казва, че цената се преизчислява на 220 лева на ден. “Една приятелка вкара там дядо си, той получи отново инсулт и те дори не разбраха. Повтори го, тогава разбраха, но за жалост човекът почина“, казва дъщерята Любомира.

От Gospodari.com съобщават, че са се свързали с болницата, откъдето все още не са изплатени обратно парите. От анонса става ясно, че от здравното заведение обещават да разгледах случая и върнат всичко, което дължат.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес