Наближава ли краят на ерата Божидар Димитров в НИМ?

2174
Наближава ли краят на ерата Божидар Димитров в НИМ?
Снимка: БГНЕС

Министерство на културата обяви конкурси за директори на Националния исторически музей, Института за недвижимо имущество и музея "Борис Христов". Срокът за кандидастване е един месец. Срокът за заемане на длъжността е пет години.

Кандидатите трябва да имат висше образование в съответните специалности и минимум пет години професионален опит в областта, както и поне пет години управленски опит.

Божидар Димитров коментира изказването на американски конгресмен за подялбата на Македония

По повод на мнението на американския конгресмен от Републиканската партия Дейна Рорабашър, изказано пред албанската телевизия „Ви...

В момента директор на НИМ е Божидар Димитров, който е оглавявал музея общо 17 години. От 1994 до 1998, когато след конфликт с Петър Стоянов за изложбата на История славянобългарская договорът му е прекратен от министъра на културата Емма Москова, от 2001 до 2009 година, когато Димитров стана депутат от ГЕРБ, а после беше и министър за българите в чужбина и от 2011 година до сега.

Ето как Божидар Димитров коментира новината за конкурса: „От дългия си опит знам, че конкурсите в България са два вида. При единия нещата се нагласяват така, че да се отстрани неудобното и нехаресвано лице и се избира наш човек. Ако конкурсът е такъв, аз не бих могъл да спечеля конкурс и за портиер на музея".

По думите му обаче, "ако конкурсът е честен, каквито са 20-30% от конкурсите, няма начин да не го спечеля. Досега съм участвал в три конкурса, два съм спечелил, един - не. Време е да направя хеттрик."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com