Националният щаб за Украйна се събира за първи път утре

9929
Националният щаб за Украйна се събира за първи път утре
Снимка: БГНЕС

Първото заседание на националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна вероятно ще се проведе утре. Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Имаме мерки, които са приети на Съвета по сигурност към Министерски съвет, и в резултат на тези мерки ще създадем готовност да посрещнем и минимизираме рискове, които произтичат от кризата в Украйна към България, посочи Йовчев, предаде „Фокус”.

Западът срещу Кремъл

Кризата в Украйна представи Барак Обама в роля, която мислехме, че е останала дълбоко в миналото на Студената война – тази на ли...

„Кризата в Украйна е изключително сериозна, много тежка, и възможностите на България - такива, че не сме в състояние да повлияем на причините, които пораждат тази криза, както и на факторите, които влияят за нейното развитие. От тази гледна точка, на първо място имаме създаване на Национален щаб, който ще извършва непрекъснато наблюдения в ключовите области, на региона, за сигурността на България всичко, което се включва там”, допълни министърът.

По думите му, по този начин ще може да се локализира възникването на нова заплаха, или промяна на обстановката, която може да доведе до някаква промяна в рисковете и заплахите за България. Създадена е вече такава организация и може би утре ще имаме първото заседание на този Национален щаб, с работата на който ще се опитаме да извършим мониторинг и локализирането на адекватни и своевременни мерки, каза още Цветлин Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com