Над 179 хил. души са сменили пенсионния си фонд

7771
Над 179 хил. души са сменили пенсионния си фонд
Снимка: Gettyimages

Общо 179 372 души са решили да сменят пенсионния си фонд през миналата година. Това показват обобщените резултати на Комисията за финансов надзор на база на представени данни от пенсионноосигурителните дружества.

При преместванията си хората са прехвърлили 391 млн. лв. Най-голяма част от тях - 336,823 млн. лв., са били преведени между универсалните пенсионни фондове, където се осигуряват и най-много работещи. 46,214 млн. лв. пък са били пренасочени между професионалните фондове, където пари за втора пенсия трупат упражняващите първа и втора категория труд. Най-малко прехвърлени средства има между доброволните фондове, които не са задължителни и където осигуряващите се влагат средства по свое желание.

КФН иска гаранционен фонд и за пенсионните фондове

Комисията за финансов надзор (КФН) предлага създаването на гаранционен фонд, който да гарантира бъдещото изплащане на пенсии от частн...

Общо в края на годината във всички фондове у нас са били осигурени 4,275 млн. души. Най-много - 3,42 млн., са в универсалните, които имат около 6,7 млрд. лв. натрупани активи.

Статистиката на КФН показва, че само през последното тримесечие на годината хората, решили да сменят фонда, в който се осигуряват, са били 41 797 души. Те са прехвърлили 92 млн. лв., пише "Преса".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...