Над 700 деца ще участват в два театрални фестивала в Шумен

10752
Над 700 деца ще участват в два театрални фестивала в Шумен
Снимка: Thinkstock

Повече от 700 деца от страната ще участват в Детския
театрален фестивал "Коломбина" и в Единайсетите национални ученически театрални празници, които ще се проведат в Шумен в края на тази седмицата, съобщиха организаторите.

Повече от 300 деца от детски градини в Добрич, Търговище, Шумен и Карлово ще представят постановки, мюзикъли и приказни етюди на осмото издание на Детския театрален фестивал "Коломбина", който ще се проведе от 27 до 28 март в Младежкия дом в Шумен. Те ще бъдат оценявани от жури, което ще връчи награди "Властелинът на публиката", "мини талант", за режисура и голямата награда "Гранд при "Коломбина" - за най-добър актьор. Фестивалът ще бъде под мотото "Заедно да бъдем добри" и е продължение на дейностите по общинската програма за превенция срещу агресията, уточниха организаторите.

Мая Новоселска и Теди Москов гостуват в Габрово

За любителите на театъра в Габрово предстои едно вълнуващо представление от страхотния тандем между Мая Новоселска и Теди Москов. Игра...

На 28 март в Шумен започват и Единайсетите национални
ученически театрални празници, с участието на повече от 400 деца на възраст от 6 до 18 години - от с. Паркани в Молдова, от Бургас, Варна, Габрово, Силистра, Разград, Търговище и други градове в България . През двата дни на театралния форум на сцената на Драматично -кукления театър "Васил Друмев" в Шумен ще бъдат представени 26 постановки от 24 театрални състава.

Националните ученически театрални празници нямат конкурсен характер и са посветени на 75-годишнината от рождението на почетния гражданин на Шумен Тодор Колев.

(БТА)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com