Най-големият полицейски синдикат: Нападението над варненския униформен е позор

36155
Най-големият полицейски синдикат: Нападението над варненския униформен е позор
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР изразява възмущение и безпокойство от поредния инцидент между народен представител и служител на МВР. Това се посочва в писмо на синдиката по повод на инцидента с лидера на "Атака" Волен Сидеров на летището във Варна, предаде бтв.

"По време на продължаващите близо година протести ние многократно призовавахме нашите членове, нашите колеги и протестиращите граждани да сдържат агресията и да не допускат цивилизованият протест да се изражда в противозаконно насилие срещу граждани или служители на реда. Днес очевидно се налага да се обърнем с подобен призив към народните представители от 42-то Народно събрание на Република България", пишат от синдиката.

И граждани поискаха смъкването на имунитета на Сидеров

"Извинисебе" и искания за сваляне на имунитета на Сидеров скандираха граждани, които се събраха днес пред Съдебната палата след края на...

Напомнят също, че служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения са физически неприкосновени, а причиняването на телесна повреда на полицейски орган при или по повод на изпълнение на службата му е престъпление.

Синдикалистите в МВР очакват компетентните органи да изпълнят съвестно задълженията си и посочват, че погазването на законите тъкмо от тези, които са избрани да ги създават, е позор за Народното събрание и е несъвместимо с идеята за парламентарна демокрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com