Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 23 февруари 2024 г.

23 февруари 2024, 22:00 часа • 4459 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 23 февруари 2024 г.

БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ Е ГОТОВ ДА ОБСЪДИ МЕМОРАНДУМА НА ПП-ДБ (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви днес във Варна, че е готов да обсъди меморандума, предложен от "Продължаваме промяната - Демократична България", касаещ най-вече назначенията в регулаторите.

ХРИСТО ИВАНОВ ПОТВЪРДИ: БОРИСОВ МИ СЕ ОБАДИ, ЩЕ ПРЕГОВАРЯМЕ

Ние сме договаряли промените в Конституцията, които отговарят на наши дългосрочни цели и приоритети, абсолютно нямам проблем с това. Винаги сме казвали, че сме търсили широки мнозинства. И сега, когато искаме да се разберем с ГЕРБ-СДС, изведнъж господин Пеевски се самовзривява, защото неговият дял няма да бъде гарантиран, няма да има гарантиран пай. Така съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов коментира думите на Делян Пеевски, който през последните дни го нападна словесно.

"ИМА ДОБЪР РОТАЦИОНЕН КЛИМАТ В МС": ГОВОРИ ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ МИНИСТЪР ПРОФ. ГАЛИН ЦОКОВ

Отвътре нещата в правителството изглеждат спокойно и има един много добър ротационен климат в Министерски съвет. Това заяви образователният министър проф. Галин Цоков пред bTV. 

РАДАН КЪНЕВ ЗА ОТДРЪПВАНЕТО НА ПП-ДБ ОТ ДПС: ПО-ДОБРЕ КЪСНО, ОТКОЛКОТО НИКОГА (ВИДЕО)

По-добре късно, отколкото никога. Така евродепутатът от ЕНП, избран от ДСБ Радан Кънев коментира в “Студио Actualno“ опита на ПП-ДБ да се отдръпнат от ДПС с меморандума, който беше отхвърлен остро от ГЕРБ-СДС:

“ОТГОВОРИТЕ“: С ПРОФ. ХРИСТО ХИНКОВ, ЧАВДАР СТЕФАНОВ И Д-Р МАРТА МЕТОДИЕВА (ВИДЕО)

Ето темите в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“: Защо си отива здравният министър? За състоянието на българското здравеопазване и проблемите в някои големи болници разговаряме с проф. Христо Хинков, все още министър на здравеопазването.

БИЗНЕСМЕНЪТ КАЛАМАРИС ОБЯВИ, ЧЕ Е ЗАПЛАШВАН, ПОИСКА ОХРАНА

Бизнесменът Йоаким Каламарис заяви, че е предоставил на властите всички данни във връзка с оказан натиск. Той бе изслушан относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него по време на заседание на временната парламентарна комисия относно дейността на групата около Божанов.

ЩЕ СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ САМО С "ХЮНДАЙ" ЗА 7 И 8 БЛОК НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ", РЕШИХА ГЕРБ, ДПС И ИТН

Народното събрание прие решение, с което задължава "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" да започне, проведе и приключи преговорите с "Хюндай" за изграждане на новите блокове 7 и 8 в ядрената централа до 15 април 2024 г.

13-ИЯТ ПАКЕТ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ Е ПРИЕТ: УДАР ПО ОТГОВОРНИТЕ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА УКРАИНСКИ ДЕЦА

Съветът на Европейския съюз прие официално 13-ия пакет санкции срещу Русия - това се случва ден преди навършването на две години от началото на войната в Украйна (24 февруари 2022 г.).

ЕС ДАВА ПОВЕЧЕ ОТ САЩ: КОЛКО СТРУВА ВОЙНАТА В УКРАЙНА НА ЗАПАДА?

Президентът на Украйна Владимир Зеленски пристигна в Германия за първи път от 9 месеца като част от Мюнхенската конференция по сигурността и вече имал среща с германския канцлер Олаф Шолц, съобщи Bild.

КОГА УКРАЙНА ЩЕ РУХНЕ: ОЦЕНКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТ САЩ (ВИДЕО)

До пролетта Украйна ще е изправена пред катастрофален недостиг на артилерийски снаряди и ракети за ПВО, който може ефективно да обърне хода на войната и да даде значително предимство на режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Краят на месец март, 2024 година ще бъде решителното време за украинската армия, ако Конгресът в САЩ така и не приеме нов пакет помощ за Украйна – това пише ABC в свой материал, базирайки се на информация от свои източници в американската администрация: Няма пари за Киев: Конгресмените в САЩ решиха да почиват, докато Украйна се мъчи на фронта

ВОЕННАТА СТРАТЕГИЯ НА УКРАЙНА: ОЦЕЛЕЙ ПРЕЗ 2024, ПОБЕДИ ПРЕЗ 2025 Г.

Украйна има амбициозна военна цел за тази година - да се задържи в битката.

ПРИЧИНИТЕ, ПОРАДИ КОИТО САЩ ЩЕ СЕ ОТДРЪПНАТ ОТ УКРАЙНА

Сенатът прие законопроект за подпомагане на съюзническите страни, предвиждащ доставка на произведени в САЩ оръжия и боеприпаси за Украйна на стойност 60 милиарда долара. Това повдига доста очевидни въпроси. Като се има предвид, че това количество е по-малко от предвиденото за миналогодишното контранастъпление и че Киев ще получи по-малко оръжие, възниква напълно резонен въпрос: Как Съединените щати възнамеряват да използват тази помощ, за да променят ситуацията в Украйна? Може ли някой да каже, че това законодателство ще подобри готовността на американските военни и индустрията, ако Америка навлезе по-дълбоко в конфликт, който изяжда боеприпасите по-бързо, отколкото САЩ може да ги произведе? Този въпрос задава авторът Майкъл Дохърти в материал, публикуван в американското издание National Review. Actualno.com публикува анализа.

ПЪРВЕНСТВО ПО РЕПРЕСИИ: ПУТИН НАДМИНА БРЕЖНЕВ И ХРУШЧОВ, ОСТАВА СТАЛИН

Изданието "Проект" публикува мащабно изследване, в което е анализирало наказателните и административни дела, постъпили в съдилищата на руската федерация от 2018 до 2023 г., т.е. по време на четвъртия мандат на диктатора Владимир Путин, който е издирван от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца. Авторите на изследването са посветили проучването на политика Алексей Навални, който бе убит от Путин.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес