Найденов: Цветанов и Дянков бяха 2 лъжици катран в кацата с меда

24826
Найденов: Цветанов и Дянков бяха 2 лъжици катран в кацата с меда
Снимка: БГНЕС

В кацата с мед имаше две лъжички с катран. Първата е Цветан Цветанов. Българите ще запомнят ГЕРБ с полицейщината и подслушването, която се превърна във визитна картичка, заяви в ток-шоуто на БГНЕС #ТАГ бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред водещите Петър Кичашки и Блажка Димитрова.

Политиката на Цветанов се изроди и се насочи срещу своите хора. Всичко това се осъществяваше от структури, които Цветанов контролираше. Гражданите ще ни простят неудачите в определени области, но не могат да преглътнат политическото воайорство. Днес наблюдаваме началото на края на ерата Цветан Цветанов, каза той.

Политолози: "Атака" още е важна за кворума, Найденов иска разпадане на ГЕРБ

Пределно ясно е, че комуникация между БАСТА и двамата напуснали ПГ на ГЕРБ няма. Става ясно и че позицията на господин Мирослав Найдено...

Втората лъжица с катран беше другият вицепремиер – Симеон Дянков. Стремежът му да бъде финансов министър номер едно в Европа доведе българите буквално до просяшка тояга. Надута виртуална финансова стабилност. В Европа ни казваха, защо ви е дефицит 1,25% при разрешен 3% от ЕС, дори Германия има 2,8%. 1% или 1,5% отгоре са допълнителни 1 милиард. Тези пари можеха да отидат за компенсиране на доходите, подчерта Найденов.

Хората много бързо ще забравят кой е направил пътищата, но ще запомнят, че са гладували и че са били подслушвани. Оценката на Борисов ще я направи историята след по-дълъг период от време, защото ние сме с усещането от горчилката в лъжицата с катран, каза още бившият земеделски министър.

Всяка програма има средства предвидени за техническа помощ, които да я популяризират. В България говорим за тези пари, като пари за медиите. Монополът в медийния пазар доведе до това основният бенефициент по тези пари да са медиите.

Лъвският пай от тези пари е отишъл в българските медии. Големи медии са бели бенефициенти. Когато кандидатства голяма медийна група тя може да си позволи да спечели тези пари заради по-големите си възможности. Ако не бяха усвоявани тези пари, аз щях да отговарям защо тези пари не са били усвоявани. Не знам доколко са били ефективни тези послания до бенефициентите. Когато европейската сметна палата одитираше нямаше забележкиказа още той.

Бях желан събеседник, заради непринуденото си поведение. Не съм се крил по нито една тема. Мен ме каниха в сутрешните медии, защото другите отказваха. Аз не го правех. Не мога нито аз, нито Борисов да сме отговорни за медийния монопол. Две са големите групировки в медиите, заяви още Найденов.

Борисов ще спечели без Цветанов в ГЕРБ, смята Мирослав Найденов

злизането от ГЕРБ не означава автоматично членство в БАСТА, заяви в ефира на БНТ Мирослав Найденов, провокиран от въпросите за евентуал...

Цветан Цветанов контролира организираната престъпност. 

На въпрос дали се страхува за живота си, Найденов припомни за изненадващата смърт на експерта по подслушване от БАН Евгений Николов.

Човекът си отиде по доста нелеп начин. Остана да витае съмнението. Както и при другия скандал със СРС-та на Мишо Бирата, който почина. Малко по-късно го последва и неговата съпруга. Много странности има в това нещо. Това даде основание на прокуратурата да ми предложи охраната, заяви Найденов.

"Не знам дали думата е страх. Но имам определени притеснения от това, което се е случило. Притеснение от тоталния контрол, който Цветанов има върху криминалния контингент. По тази причина съм приел неудобството да бъда с охрана", добави той.

Според Найденов трябва да се дадат отговори за смъртта на професора Николов, Мишо Бирата и неговата съпруга, за да не се чувстват хората застрашени.

Цветанов да каже защо негови хора напускат ГЕРБ, подканва Мирослав Найденов

Краят на ерата на Цветанов настъпва - това е изводът от напускането на Светлин Танчев според бившия земеделски министър Мирослав Найден...

"Цветанов е подслушвал и това ще се докаже. Той дължи много отговори. Когато ми повдигнаха обвинение, аз излязох от листата. Цветанов има три обвинения, без да броим апартаментите", каза още той.

Трябва да говорим, защото има много неща, които трябва да бъдат казани. Има много неща от задкулисието на българската политика, които трябва да бъдат осветлени. В противен случай започваме да живеем в свят на контролирани медии, които могат да те съсипят за часове.

"Всички политици от прехода трябва да посипят главата си с пепел. Защото над 20 години след неговото начало българите продължават да се чувстват най-нещастни и най-бедни. Значи сме най-лошите политици. Всички ние, политиците, които сме били във властта, сме отговорни за това, че българите са най-бедните и най-нещастните хора, че образованието и здравеопазването ни е под всякаква критика, а за съдебната система да не говорим", подчерта Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com