Найденов: Моника да съди австрийските парламентаристи и вестници, не мен

3755
Найденов: Моника да съди австрийските парламентаристи и вестници, не мен
Ако е лъскан имиджът на България, защо ни спряха европейските средства, запита министърът

Министър Мирослав Найденов отговори на заканите на Моника Янова, че ще го даде на съд заради замесването и в скандала с лобиста от Австрия.

"Няма персонална атака срещу госпожа Янова като спътница на господин Станишев. Това бяха цитати от австрийската преса, това се коментира в австрийския парламент, т.е. ако аз пръв съм го казал, би следвало аз да съм отворил темата. Темата се отвори в австрийското общество и по тази логика Моника Янова трябва да съди австрийските парламентаристи и австрийските вестници, каза Найденов пред bTV.

"Австрийската връзка" праща министър Найденов на съд

Вълната от скандали около Моника Йосифова, Сергей Станишев и големите суми, раздавани на лобиста Петер Хохегер докараха допълнителни гл...

Според него на повдигнатите покрай лобисткия скандал въпроси трябва да се отговори, защото ако остане това петно към България, няма да е добре.

"Един от тези въпроси е морално ли е да се харчат милиони за нещо имагинерно – да лъскат имиджа на България, а по същото време са спрени европейските средства за България. Плаща се за нещо, което всъщност не е свършено. Ако е лъскан имиджът на България, защо ни спряха европейските средства, защо идваха тези лоши доклади? Ако в случая няма абсолютно никакъв резултат, тези пари са дадени на вятъра. Ако пък с тези пари, освен на вятъра, са плащали на австрийски политици и тези политици в момента са разследвани за това, разбирате, че това е огромно петно към България. И аз като държавник зададох този въпрос, и то не към спътницата на Станишев, към него персонално и към изпълнителя на този договор в лицето на госпожа Моника Янова”, обясни Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com