Намери друг начин: Павел Колев и Ицака, Прея и Чефо реагират на хейтърски и радикални коментари

7585
Намери друг начин: Павел Колев и Ицака, Прея и Чефо реагират на хейтърски и радикални коментари
Снимка: Intelday Solutions

Мнозина от нас, още със събуждането си започваме да консумираме различно съдържание, поднесено ни удобно чрез различни канали за информацията. В ерата на смартфоните е изключително лесно да намериш най-различни и интересни платформи, където да прочетеш най-разнообразна информация и мнението на хиляди непознати хора. Но замислял ли си се до каква степен тази информация е вярна, проверена от хора, които разбират от темата и е ок да я споделиш с приятели и познати? Защото сигурен съм, че знаеш, че има и много хора, особено в анонимното море на интернет, които са си поставили за цел точно това - да дезинформират хората и да постигнат своите цели на гърба на хората, които сляпо им се доверяват.

Всеки от нас е чел какво ли не в интернет, защото там "така е позволено". Но замислял ли си се кой и защо го позволява? Позволяваме го всички ние, които четем информацията по диагонал и след това бързаме да се доверим на коментарите на другите, защото "сигурно знаят, щом пишат". Смяташ ли, че това е ОК или според теб, както и според мен, нещо трябва да се промени?

Защото, съгласи се, по този начин е много лесно истината да се изкриви и накрая много хора да останат не само неинформирани, но и откровено заблудени. Което може да доведе до много тежки последствия не само за тях, но и за много други хора около тях, които им имат доверие и приемат за истина информацията, която идва от тях.

Оказа се, че като мен мислят и хората, които стоят зад кампанията "Намери друг начин", която набира все по-голяма популярност във Facebook и Instagram. Наскоро в нея се включиха и любимата на мнозина певица Прея, инфлуенсърите Павел Колев и Христо Стефанов (Ицака), известни като Играчите, както и небезизвестният Стефан Попов-Чефо. И понеже те вярват, че носят отговорност пред своите последователи да им покажат положителни примери и насърчат практически умения за справяне с манипулативното съдържание онлайн, взеха участие в едно доста свежо видео. В него те искрено недоумяват кое провокира омразата и със своята реакция предизвикват подрастващото поколение да бъде по-възприемчиво към алтернативните гледни точки.

Защото, както и хората, които стоят зад кампанията, и аз искам да съм откровен с теб и да имаш цялата информация, за да можеш да проявиш критично мислене преди да се довериш на посланията заложени в нея, ще ти кажа, че "Намери друг начин" е разработена в подкрепа на политиките на Европейската комисия, които имат за цел да гарантират икономическия, културния и социалния растеж на страните от Европейския съюз и могат да се развиват в стабилна, законна и сигурна среда, както и за изграждането на отворена и по-безопасна Европа.

Кампанията се финансира по Програма за овластяване на гражданското общество към Фонд "Вътрешна сигурност" на Генерална дирекция "Миграция и вътрешни работи" на Европейската комисия и ще продължи през 2020 година. Тя се изпълнява от комуникационна агенция Intelday Solutions в партньорство с Център за изследване на демокрацията и Фондация "Приложни изследвания и комуникации".

- Сайт на кампанията: http://anotherway.bg

- Facebook профил: https://www.facebook.com/anotherway.bg/

- Instagram профил: https://www.instagram.com/findanotherway.bg/

- YouTube канал: https://www.youtube.com/watch?v=duNEeQ7LcCM&=&t=19s

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com