Намериха телата на мъж и жена в района на връх Малък Купен

2712
Намериха телата на мъж и жена в района на връх Малък Купен
Снимка: БГНЕС

Намерени са телата на мъж и жена в района на връх Малък Купен. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

От ПСС поясниха, че вчера мъж и две жени са тръгнали от хижа „Амбарица“ към хижа „Дерменка“ и са се загубили, след което са се отправили към връх Ботев, а после са поели в обратна посока, отбелязва "Фокус".

Откриха телата на алпинисти, загинали преди повече от 20 години

Върху заснежните склонове на еквадорския вулкан Чимборасо са открити телата на трима алпинисти. Предполага се, че телата са на, на изч...

В района на връх Малък Купен една от жените се подхлъзва, мъжът тръгва след нея и си чупи крака. Към 9.30 часа другата туристка пристига в хижа „Добрила“ измръзнала и в шок и дава информация за случилото се. Телата на загубилите се туристи са намерени от техен роднина. Тялото на мъжа е открито към 11.10 часа, а на жената към 12.15 часа.

От ПСС поясниха, че мястото е отдалечено и предположиха, че транспортирането на телата ще продължи до късните часове на днешния ден или до ранните в утрешния. Сигналът към ПСС е подаден в 6.00 часа сутринта, след което веднага се сформират екипи, които да издирват туристите. В акцията се включват спасители от отрядите от Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Ловеч и Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com