НДК: Не отговаряме за пропускателния режим и охраната

8545
НДК: Не отговаряме за пропускателния режим и охраната

Договорът между НДК и ДПС (Договор No K-666/12.12.2012, Анекс 11.01.2013) урежда отношенията по отдаване на залата под наем и съответното техническо обезпечаване. Това заявяват от НДК във връзка с вчерашния опит за покушение над Ахмед Доган, предаде БГНЕС.

От там съобщават още, че пропускателният режим и охраната на събитието не са предмет на договаряне с НДК.

Припомняме, че на драматична VIII-а Национална конференция на ДПС вчера имаше опит за покушение срещу Ахмед Доган. Нищо не предвещаваше ситуацията в началото на форума, за който от дни вървяха слухове, че Доган ще сдаде поста. Докладът на Сокола в началото беше по-скоро философски, отколкото политически и труден за разбиране дори и от експерти по темата. Ситуацията коренно се измени, когато млад мъж с пистолет се появи на трибуната.

Нападателят излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма в доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и се опита да стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът обаче явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да застреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен.

Нападателят на Доган е Октай Енимехмедов на 25 г. от Бургас. Той е задържан и прокуратурата ще му повдигне обвинения за хулиганство и закана за убийство.

Редактор: Десислава Ушатова

Нова порция недосегаемост в летящата чиния на Доган

Часове след зрелищното нападение на едно българско бутафорно камикадзе от турски етнически произход, въоръжено с разоръжен пистолет, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com