Нейкова отрече да има сигнали за затруднения при ползването на сайта на ЦИК

4004
Нейкова отрече да има сигнали за затруднения при ползването на сайта на ЦИК
Снимка: БГНЕС

"По-малко бяха и жалбите и сигналите. Този път нямаше напрежение около предаването на протоколите. Този процес продължава и в момента в ЦИК, като искам да уточня, че при нас повече от 95 ОИК вече са предали протоколите от своите райони, от 265 общо.

Първоначално много ОИК бяха заявили, че във вторник ще предадат своите протоколи, но една част от тях пристигнаха по-рано, така че очакваме до края на утрешния ден този процес да приключи". Това заяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, предаде БНР.

По-важно е да завършим изборите, отколкото дали ще подадем оставки, заявиха от ЦИК

По-важно в момента е да завършим местните избори и да решим ситуацията в "Арена Армеец", отколкото дали ще подадем оставкa. Това заяви...

Балотажът на местните избори добави 11 кмета на ГЕРБ на областни градове. Реформаторският блок е с двама - в Плевен и Добрич-град. Досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов остава на поста си.

ГЕРБ спечели в Перник, Ловеч, Видин, Враца, Разград, Търговище, Хасково, Сливен, Силистра, Шумен и в Пловдив, където Иван Тотев води с 50,73 процента от гласовете. Издигнатите кандидати на Реформаторския блок в Плевен и Добрич град изместиха конкурентите си. БСП - кандидатите изгубиха балотажа в областните градове. ДПС също губи влияние на места.

В около 15 населени места обаче се очаква да има нови избори заради това, че кандидатите са получили равен брой гласове.

"В ЦИК получихме предложението от две населени места, кметство Хвостяне и Ново Железаре, че е необходимо да бъдат насрочени нови избори, но принципът е един за всички населени места, в които ще се стигне до тази ситуация, а именно, че ЦИК, в 14-дневен срок от обявяване на решението на ОИК, трябва да направи предложение на президента да издаде указ за насрочване на нови избори и той от своя страна, в 14-дневен срок от предложението на ЦИК, трябва да издаде указ", обясни Нейкова.

71 партии и 3 коалиции са регистрани за участие в местния вот

Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че за участие в местните избори са регистрирани 71 партии и 3 коалиции, пише БГНЕС. За участ...

Тя отрече да има сигнали за затруднения при ползването на сайта на ЦИК. "Няма такива сигнали. Аз лично не съм имала възможност от тази сутрин да наблюдавам какво се случва с интернет страницата на ЦИК, заради това, че съм ангажирана и с приемане на протоколите от ОИК, но информацията, която имахме от вчерашния ден, нямаме нова информация във връзка със забавено влизане в сайта на ЦИК".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com