Неописуем Бареков за ТВ7 - от "надупване", през "не наказвайте по-слабия", до "не се срамувам"

9297
Неописуем Бареков за ТВ7 - от "надупване", през "не наказвайте по-слабия", до "не се срамувам"
Снимка: БГНЕС

Надупването към властта няма да върне дълговете и да спре синдиците, за което Вие, журналистите от ТВ7 и НЮЗ7 очевидно нямате никаква вина. Колеги, които лично аз съм поканил на работа от други медии, не позволявайте вашите собственици да крият мръсната си съвест и да мият мръсните си ръце през вашите лица. Много добре помните, че когато бях изпълнителен директор на телевизията никога не съм се крил зад вас, а винаги съм излизал с лицето си на екран и сам съм водил всичките си битки. Ако още бях с Вас, така щях да сторя и във вчерашния ден. С това "прочувствено" послание, чрез прессъобщение, лидерът на "България без цензура" Николай Бареков коментира събитията около ТВ7.

Пороят на барековия патос не пропуска, разбира се, и Костинброд. "Колеги, моля Ви, не се дупете, не се унижавайте и не се извинявайте на своите палачи за Костинброд. Вие наистина нямате нито сърцата, нито силата, за да имате нещо общо с Костинброд. Костинброд беше лично моя заслуга в ефира на ТВ7 и не съм действал като Ваш изпълнителен директор, а като колега - редови репортер, когато застанах с лицето си и показах този пореден опит за конституционна измама с бюлетини от една самозабравила се партия. Не съм ползвал никого от Вас като маша, а използвах единствено името си, за да понеса цялата отговорност, и политическа, и съдебна, и каквато друга искате, за да разкрия аферата Костинброд, която си остава най-голямата изборна измама."

Защо не ми е жал за TV7

Нямам навика да прощавам национални предателства. Затова и не ми е жал за TV7. Да, нахлуването на полицията не беше елегантен начин ра...

Разбира се, не е пропуснат и Бойко Борисов с думите ми от вчера точно за Костинброд и ТВ7 - ако имахте етика, след Костинброд щяхте да си подададете оставките. "Не съдете бившите ми колеги от ТВ7 и НЮЗ за Костинброд. Костинброд е това, което ни противопостави, раздели и ни превърна във вечни опоненти в българския политически живот. Не наказвайте слабите заради действията на силния ви противник. Ако някой смята, че с моето оплюване днес ще си купи милост от синдиците и властта, му давам възможност на драго сърце да го извърши и дано му донесе благоденствие", заявява Бареков.

Бившият журналист, изпълнителен директор, говорещ перфектен английски език, не забравя да обобщи и какво е сторил за ТВ7. "Колеги, много хора се качиха на гърба ми и водеха безметежен живот. После се продадоха и се отказаха от мен, но Ви уверявам, че не получиха морално и физическо удовлетворение от това. Дано Вие имате по-голям късмет от бившия Ви колега Росен Петров".

Оставих ТВ 7 и НЮЗ 7 през есента на 2013 г. като афилиейт на CNN, обучихме 50 телевизионери от вас по модела на CNN в Атланта и Лондон и оставих НЮЗ 7 като телевизията с най-съвременна новинарска телевизионна техника. Няма да забравя как в края на лятото на 2013 г. тези от Вас, които най-много плачат в краката на Борисов, плачеха насаме в кабинета ми за скоропостижната раздяла между телевизията и мен. Нямам причина да се срамувам, че Ви събрах като екип от БТВ, Нова и БНТ, че много от Вас жадуваха да бъдат поканени от мен в екипа на ТВ7 и благодаряха горещо за тази привилегия. На много от Вас приютих и целите Ви семейства, за да не текат саморазправи срещу Вас от конкурентите медии. Не се срамувам от всички разследвания, направени от моя екип срещу безобразията в здравеопазването и енергетиката от първия кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов. Останалото оставям на Вашата съвест, а и на съвестта на управляващите", завършва Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com