Нивата на реките са около праговете за високи води

1296
Нивата на реките са около праговете за високи води
Снимка: Actualno.com

Водните количества на реките в по-голяма част от страна са около праговете за високи води, съобщиха от Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн, в резултат на прогнозирани валежи, днес са възможни незначителни повишения във водосборите на реките Тимок, Арчар, Лом, Огоста, Искър и долните течения на Вит и Осъм. На 24 март са възможни повишения в средните и долни течения на всички реки в басейна, в следствие на прогнозираните валежи.

Ще наблюдават денонощно реките в община Велико Търново

Във връзка с падналите валежи от дъжд през почивните дни, със заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов е разпоредено ден...

В Черноморския басейн днес са възможни краткотрайни повишения на нивата, в резултат на очакваните валежи, главно в р. Камчия, р. Айтоска и южночерноморските реки.

В Източнобеломорския басейн водните нива на реките днес ще се понижават или ще останат без съществени изменения. От следобяд, в следствие на прогнозирани валежи, ще започнат повишения на нивата в горното течение на р. Марица и по-значителни - във водосбора на р. Арда.

В четвъртък повишения се очакват и в средното и долното течения на р. Тунджа, по родопските притоци към средното течение на р. Марица и в целия водосбор на р. Арда.

В Западнобеломорския басейн речните нива днес ще се понижават или ще останат без съществена промяна. Следобяд днес са възможни незначителни повишения, главно в горните части на водосбора на р. Места и в р. Струма. В четвъртък повишения се очакват в целите водосбори на реките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com