Нивото на реката при Гълъбово остава високо

9509
Нивото на реката при Гълъбово остава високо
Снимка: БГНЕС

Нивото на река Сазлийка при Гълъбово остава високо, продължава изграждането на дига при подстанцията, тъй като има опасност цялата община да остане без електричество. Това заяви в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Гълъбово Николай Тонев. По думите му, нивото на реката не е спаднало и остава на същото равнище като вчера. „Снощи до 2.00 часа продължи изграждането на дигата при подстанцията, сега екипите се подготвят и всеки момент ще започнат отново работа по изграждането“, подчерта Тонев. Той допълни, че най-важното в момента е да не се допусне наводняване на подстанцията, тъй като има опасност цялата община да остане без ток.

Гълъбово получава аварийно електричество от мина „Марица-Изток“, но това не може да продължи дълго. „В момента няма как да се извърши отводняване, тъй като от язовир „Копринка“ идва огромно количество вода. Единственото, което може да се прави сега е да се изграждат временни диги, за да се предотврати наводняване на нови къщи“, каза още Николай Тонев. Той допълни, че целият спортен комплекс и десетки хиляди декари земеделска площ са залети. Вчера се е наложила евакуация на едно семейство, но като цяло хората предпочитат да останат по домовете си.

Продължава червеният код за тревога за р. Тунджа при Елхово

„Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово. На база метеорологичната прогноза се очаква плавно повишение на в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com