Нивото на водата в Елхово и Ямбол започва да пада

12857
Нивото на водата в Елхово и Ямбол започва да пада
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Стара Загора, Пловдив, Ямбол и Хасково остава тежка. Същевременно бедственото положение в Гълъбово и Николаево остава в сила. Информацията съобщи началникът на оперативен център в  ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” Тошко Бързилов.

По думите му тежко е положението в Елхово и Ямбол, но там водата вече започва да спада и като цяло обстановката в страната след обилните валежи постепенно се нормализира.

Все още в област Видин 13 населени места остават без електричество, допълни главен инспектор Бързилов. Към момента в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” не е постъпвала информация за застрашени или бедстващи хора.

Нивото на р. Тунджа в Ямболско се повишава заради силния дъжд

Близо 30 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Ямболска област. Информацията съобщиха от хидрометеор...

Само за последното денонощие екипите на пожарната са реагирали на 216 сигнала за различни произшествия, ликвидирани са 54 пожара и са били извършени 155 спасителни и помощни дейности за преодоляване на последствията от тежката обстановка след наводненията.

Продължава да бъде обявено бедственото положение в общините Раднево и Гълъбово, а от вчера и в община Николаево за село Нова махала. Там са наводнени множество приземни етажи, мазета и къщи, информира Радио "Фокус".

„Тежко беше вчера положението в района на Елхово и Ямбол, където обаче водата започва да спада. При Ямбол има спад и на нивото на реката е около 525 см, а при Елхово нивото е 432 см“, каза още главен инспектор Тошко Бързилов.

Той увери, че ГД ПБЗН има готовност да изпрати допълнителни сили и средства, има ресурс, има достатъчно техника. Остава проблемът с отводняването на дворове, къщи, помпени станции, възстановяване на ел. захранването в засегнатите райони в страната.

Роми от Казанлък искат да плащат за вода, но общината не дава

Искам да имам водомер, баня – да се изкъпя. Водата и токът са като манджата – не може без тях. Как да облека децата без вод...

Няма опастност от преливане на язовир „Копринка“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Притокът във водоизточника днес към 8,00 часа е 83 куб. м/секунда, а изпускането на вода от язовира е 120 куб. м/секунда. В момента язовирът е запълнен със 136 млн. кубични метра вода при капацитет на съоръжението от 142 милиона кубични метра вода. Валежите са 0 литра/кв. м на база 24-часово измерване.

Продължава да е затворен участъкът от пътя Казанлък-Стара Загора на моста до с. Ягода. Ползват се обходните маршрути за движение по направление Казанлък-Стара Загора, като препоръчително е ползването на маршрута Казанлък-Бузовград-Розово-Кънчево –Ръжена. Не съществува никаква опасност от преливане на яз. „Копринка“, няма опасност за мостовете над р. Тунджа при с. Бузовград и с. Розово. Продължава денонощното наблюдение от страна на Кризисния щаб в Община Казанлък.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com