Няма да има мораториум върху битовите сметки, въвеждат се ограничения на полети

10316
Няма да има мораториум върху битовите сметки, въвеждат се ограничения на полети
Снимка: БГНЕС

Предложението на БСП за мораториум на битовите сметки в момента не е на дневен ред. Разходът за едни е приход за други.

Това обяви в отговор на журналистически въпрос финансовият министър Владислав Горанов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Осем нови случая на коронавирус у нас, болниците работят нормално

За още осем нови случая на коронавирус у нас, съобщи на редовния си брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцисл...

Не се обмисля и банкова или данъчна "ваканция", каза финансовият министър Владислав Горанов. Той допълни, че банките сами могат да решат колко да са гъвкави с клиентите си.

Резервът на държавата е малко над 10 милиарда в момента. Ако бизнесът не се държи адекватно към фиска, тези пари няма да стигнат за дълго време, посочи още Горанов.

Външен транспорт

По отношение на сухопътния транспорт, България е коридор между Европа и Близкия Изток. Група от тежки превозни средства ще бъдат конвоирани.

Целта е за определен период от време те да напуснат пределите на страната, говорим за транзитния трафик, заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на извънредния брифинг.

Държавата ще поеме значителна част от заплатите на служители в "доказано" засегнати фирми (ВИДЕО)

"Доказано засегнатите фирми" от извънредните мерки на правителството заради коронавируса, ще бъдат компенсирани с поемане от държавата ...

"В постоянен контакт сме с колегите от Хърватска, Словения и Сърбия. Оттам тръгва трафикът от Италия. В момента няма български камиони, които да са в Италия.

Хърватите ескортират, чух се с вицепремиера на Сърбия, транзитът на този етап също е осигурен. Важното е да подсигурим доставките на стоки за България и свободното преминаване на трафика за Турция.

От 24 часа във вторник въвеждаме ограничителни мерки за полетите от Италия и Испания. Даваме възможност на наши сънародници да се приберат в понеделник и вторник. Това е уведомление до авиокомпаниите. Ако някой не иска да бъде поставен под карантина, да не пътува.

Има организация с "България еър", да осигурим полети до Италия и Испания. Няма да оставим наши сънародници в чужбина, още повече, че трафикът с коли и лични превозни средства, става все по-труден", допълни той.

Всеки полет в България е бъде прецизно сепариран. Предварително ще имаме информация за пътуващи от държави в ограничителния списък. От Италия, Испания, Иран, Южна Корея и Китай няма да има директни полети.

Правителството създава логистичен център за защитни материали и оборудване (ВИДЕО)

Обемите защитни средства и нуждите от тях нарастват неимоверно и се взе решение за създаване на логистично-координационен център Тази ...

Вътрешен транспорт

"Днес се обсъдиха мерките, които ще се вземат в БДЖ. На този етап не предвиждаме редуциране на влаковете. Така ще осигурим възможност на пътниците да пътуват в сред с по-голямо санитарно отстояние. По отношение на автобусния транспорт, тази седмица ще направим оценка от нуждите за редуциране на транспортната схема",поясни още министърът на транспорта.

"Към момента няма карантинирани градове. Всички мерки, които взимаме са за намаляване на струпването на много хора, но това няма да ограничи придвижването на хората в страната", обясни още Владислав Горанов.

Последна информация за коронавируса четете в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com