Няма начин да плащаме детски надбавки на всички, каза Адемов

26168
Няма начин да плащаме детски надбавки на всички, каза Адемов
Снимка: БГНЕС

Пари за надбавки за всички деца до навършването им на 20 години няма. За да е възможно такъв разход да бъде покрит, са нужни 1 млрд. лева - толкова, с колкото разполага социалното министерство за цяла година. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия социалният министър Хасан Адемов.

Адемов даде коментара си във връзка с въпрос дали няма да падне подоходният критерий за получаване на надбавките, който сега е в размер на 350 лв. за член на семейство.

Бургаски майки излизат на протест заради детските надбавки

Предложението детските надбавки за второ дете да бъдат 50 лева, а за първо – 35 лева води до дискриминация според майки от Бург...

На въпрос дали вдовишките надбавки ще се увеличат, Хасан Адемов отвърна: „Наскоро те бяха увеличени до 26% от доходите на починалия съпруг”.

По думите му с близо 50 000 души е увеличен броят на хората, които се подпомагат енергийно от държавата. Припомняме, че те получават помощи, с които да покриват разходите си за дърва, въглища или ток, с които се отопляват през зимния период.

Относно чуждестранните инвестиции, които постъпват в държавата ни и облекченията за бизнеса, Адемов отвърна, че плоският данък няма да се променя и ще запази размера си от 10 на сто от доходите на осигурените лица.

Относно разликата в сумите, които се изплащат на майките за раждане на първо, второ или трето дете, Адемов отвърна, че това е дискриминационна мярка. Припомняме, че сега за раждане на първо дете се получават 250 лв., за второ – 600, а за всяко следващо – 200 лева.

Увеличение на детските надбавки само за второ дете?

Най-вероятно детските надбавки ще се увеличат само за второ дете. Това е идеята, до която са стигнали управляващите след среднощно засе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество