Новини или Novini - картината на печата за 13 май

2762
Новини или Novini - картината на печата за 13 май
Снимка: iStock/Guliver

Нова седмица, нов старт – бихме искали да кажем свеж, но преди избори има много малко свежест. За съжаление в огромното мнозинство случаи имаме преливане от пусто в празно, при това с все по-нахална убеденост от политическа страна, че случайно сме забравили що за хора ни убеждават в светлото бъдеще, което гонят само за себе си.

Вестник "Монитор"

Два са основните акценти на медията, като и двата са препечатки. Първият касае земеделският министър Румен Порожанов и сагата с имотната му декларация. Вестникът цитира негови думи пред "сродния" Канал 3 как първоначално не си бил написал колко му е заплатата, но от КПКОНПИ поискали информацията и той я добавил. И обяснява липсата на имотните сделки на жена му в декларацията така: "Аз съм семеен с брак, а това беше графа за фактическо съжителство. Подал съм заявление до КПКОНПИ да публикуват данните".

Втората новина е с адрес bTV и касае прословутата система "бонус-малус". КФН отново работи по нея, но този път с обещанието, че нарушенията на пътя ще тежат само на шофьора, не и на автомобила. Според старата проектоскала тежките нарушения можеше да оскъпят задължителната застраховка до 400%, а отстъпките достигаха до 25%. Сега има преработка и на това.

Вестник "24 часа"

Вестникът съобщава, че социалното министерство предлага да бъдат отнемани и помощите за ток и парно на семейства, чиито деца не ходят на училище.

Вестник "Сега"

Едни от основните акценти са как "Граф Игнатиев" ще претърпи нова промяна що се отнася до новия си вид. Кметството е на път да се откаже от част от заложените елементи в пейките композиции на площад "Славейков. След доставяне на част от артикулите общината е установила, че въпросните композиции са прекалено големи и във вида, в който са замислени, ще пречат на минувачите. Ремонтът на централната градска част ще претърпи и друг обрат - спиране на строителството по улиците "Шишман" и "6-ти септември" заради необходимостта от подмяна на топлопровод. Ти да видиш, бихме казали, ако изобщо имаше смисъл да бъде обсъждана кметската работа на Фандъкова – отдавна няма.

Вестник "Труд"

Както и в случая с "Монитор" по-горе, "Труд" също обръща внимание на Канал 3 – първата официална телевизия на Пеевски. Пред нея военният министър Красимир Каракачанов съветва президента Румен Радев да не говори много-много за новия завод на Volkswagen и да се хвали как лобирал да бъде изграден в България. "Нека се случи, това означава нови 3000 работни места, това значи и допълнителен престиж. Сега вместо да се тупаме в гърдите е редно да направим нещо полезно. А при подобен климат между инвестициите, не мисля, че си правим услуга", добави Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com