X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 22 май

1568 0
Новини или Novini - картината на печата за 22 май
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешната сряда, 22 май.

Вестник "Сега"

Атаката по премиера Бойко Борисов по имотни въпроси продължава с ново разкритие, пише в."Сега" на първа страница в днешния си брой. Според информация на Атанас Чобанов от разследващия сайт "Биволъ" премиерът е пропуснал да декларира жилищна постройка. И строителното разрешение, и удостоверението за въвеждане в експлоатация са на името на Бойко Борисов. Постройката обаче отсъства от имотната декларация на премиера както за 2009 г., така и в следващите години. 

Друг акцент от броя е новината, че застрахователната компания "Бул инс" е определила по 10 лв. обезщетение за жертва в зловещата катастрофа край Своге, където през август 2018 г. загинаха 20 души. Толкова е превел застрахователят на наследниците на двама от загиналите. 

Вестник "24 часа"

Всекидневникът обръща внимание на криминална новина - все още няма следа от издирвания за убийството в Костенец Стоян Зайков. Той е в неизвестност вече 12-ти ден. Разследващите обаче са категорични, че убийството на 38-годишната Милена Шишкова е планирано. Полицейското присъствие в Костенец е редуцирано, няма и сигнали от граждани, че са забелязали беглеца.

Вестник "Труд"

Отново върху икономическа тема поставя акцент днешният брой на ежедневника - увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци. В топ три на страните от ЕС сме по покупки. Нарастват и намеренията на българите да спестяват, пише в. "Труд".

Вестник "Монитор"

През 2020 г. пътуваме час по-малко до морето - отбелязва в. "Монитор", цитирайки премиера  Бойко Борисов, който бе на обиколка из добричка и варненска област. По димуте му магистрала „Хемус“ ще бъде готова до 2022 г., а догодина през октомври от София до Варна ще се пътува час по-малко. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално