Новини или Novini - картината на печата за 4 април

3175
Новини или Novini - картината на печата за 4 април
Снимка: iStock/Guliver

Краят на седмицата наближава, краят на скандалите и крадливостта особено на политиците ни – не. Скандалът "Апартаментгейт" не стихва, макар че лесно може да се види кои медии му обръщат истинско внимание и кои предпочитат да се опитват да го пратят в петдесет и трета глуха. Ето и малко от вестниците за днес:

Вестник "Сега"

Челна новина са новите подробности за луксозния тризонет на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Става въпрос за условията, при които е получил банков кредит да си го купи. Кредитът е малко под 190 000 лева, но оценката на имота е за 379 000 лева, като в нея не влиза прословутата тераса-покрив със сауна и барбекю от 186 кв. метра. По имотна декларация обаче Георгиев купува жилището за 293 374,50 лева или с 85 626 лева по-евтино. И сега въпросът е – това само укриване на данъци ли е?

Вестник "24 часа"

Тук драмата е как Facebook заличи Мартин Карбовски, което стана още преди над едно денонощие. Цензурата наистина е страшно нещо, защото обществени теми като тази как ръководителят на Антикорупционната комисия не може да обясни покупката на луксозен имот се превръщат във второстепенни новини.

Вестник "Труд"

Тук, разбира се, нито дума за Георгиев – всичко е съсредоточено върху трагичния, но частен случай с катастрофата на малката "Чесна" в Северна Македония, в която загина четиричленно българско семейство. Тиражират се три версии за катастрофата – обледена навигация, блокирал двигател и пилотска грешка. Пилотът Георги Бошнаков обаче е бил член на авиоотряд "Варна".

Вестник "Монитор"

Тук картината на "Апартаментгейт" е различна – лошият е съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов, Елисавета, отменила пресконференция, на която да говори за купен от нея апартамент. Апартаментът е купен още през 2013 година, когато Панов не е председател на ВКС, за цена от 225 евро на квадрат и се намира в кооперация на ул. "Елемаг" № 32 в столичен квартал "Изгрев". Само че има и значима подробност – имотът, където е строена кооперацията, е бил на Панова т.е. тя е участвала с него в сделката и е купила жилище при право на строеж, т.е. без да има вдигната и една тухла. За "Монитор" тези подробности не са съществени и не биват споменавани. Вместо това се набляга, че собствениците на "Артекс" са кумове на Панови – а жилището е купено именно от "Артекс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com