X
 
 

Новини или Novini – картината на печата за 8 ноември

1254 0
photo of Новини или Novini – картината на печата за 8 ноември
Снимка: iStock/Guliver
Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешната преса.

Сега

Президентът върна избора на Гешев, без да му даде оценка, пише "Сега". И добавя онзи детайл, който действително изглеждаше липсващ - че Радев разкритикува процедурата за избор на Иван Гешев, но не и всичките останали съображения, касаещи кандидатурата му. Решението беше безспорно правилно, но остана и леко недовършено, защото е възможно да бе извършено от формален характер, игра на сигурно. 

24 часа

Новото жилище на българина стигна 97 квадрата, пише "24 часа". И цитира статистика, според която средната полезна площ на новопостроените апартаменти варира около тези цифри. Нещата пак изглеждат до онази ситуация, в която четеш една статистика, после се оглеждаш наоколо и не виждаш нищо общо. 

Труд

"Не ви прави чест, господин президент", гласи коментар на главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков, написан със светкавична скорост след решението на Радев да върне избора на Гешев. И там се казва, че Радев е "взел страна", сякаш кандидатурата на Гешев е нещо, което засяга единствено "Демократична България", а не проблем, свързан с всички граждани. Голямо безчестие...

Монитор

Меркел опроверга Макрон за НАТО, пише Монитор, относно думите на Макрон, че алиансът преживява мозъчна смърт. Меркел е заявила, че това са прекалено драстични думи и че все още НАТО е крайъгълен камък в сигурността. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители