Новините: Най-важното за деня, 1 февруари

3579
Новините: Най-важното за деня, 1 февруари
Снимка: eu2018bg.bg

Борисов поиска споразумението между ЕС и Турция да продължи, Каракачанов се обяви за референдум срещу гей браковете и джендър понятията, жертвите на комунизма скараха депутатите, а за поредна вечер протестиращи излязоха на шествие в защита на парк "Пирин".

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния четвъртък, 1 февруари.

РУМЕН РАДЕВ: БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА РАТИФИЦИРА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Истанбулската конвенция в настоящия си вид е зле написан документ, който допуска неясноти и най-различно тълкуване. Моето мнение е, че тя не трябва да се ратифицира. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Брюксел.

БОРИСОВ ПАК КРИТИКУВА ЕС, ПОИСКА СПОРАЗУМЕНИЕТО С ТУРЦИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ

Споразумението с Турция трябва да продължи и на всяка цена трябва да си платим. Европа трябва да си плати. Много неща в Турция не ни харесват, но без турците ние сами не можем да се справим с миграцията. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

КАРАКАЧАНОВ ИСКА РЕФЕРЕНДУМ СРЕЩУ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ И ДЖЕНДЪР ПОНЯТИЯТА

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще предизвика референдум срещу гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

НЕНО ДИМОВ: ПРОТЕСТИТЕ ЗА ПИРИН СА ПОЛИТИЧЕСКИ

Министърът на Околната Среда и Водите Нено Димов определи недоволството срещу плановете за застрояване на Пирин като политическо и посочи, че водачи на протестите са политически партии, спечелили под 2 на сто на последните избори.

АКЦИЯ "ТЕБЕШИР" ПРЕД МС В ПРЕДНИЯ ПРОТЕСТ ЗА ЗАЩИТА НА ПИРИН

Поредна вечер на протести в столицата в защита на Национален парк "Пирин". Пред Министерски съвет се проведе акция "Тебешир". Протестиращите изписаха на плочките пред министeрството #savePirin и #спасиПирин.

ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА СКАРАХА ДЕПУТАТИТЕ, БСП СЕ ОПИТА ДА ПРОВАЛИ МИНУТАТА МЪЛЧАНИЕ

С едноминутно мълчание депутатите почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим и Възродителния процес. Впечатление направи "червеният" Валери Жаблянов, който опита да провали минутата мълчание.

ПЕТ ПАРТИИ ПОИСКАХА КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ОТРИЧАНЕТО НА ПРЕСТЪПНИЯ ХАРАКТЕР НА КОМУНИЗМА

В деня, в който България отдава почит на жертвите на комунистическия режим, петте извънпарламентарни партии ДСБ, "Зелените", ДЕОС, "Да, България" и БЗНС излязоха с четири конкретни искания, касаещи комунизма.

МИНИСТЪР РАДЕВ: ДОГОДИНА НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА ОЩЕ 10% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ

Ако икономиката продължава с такива темпове, догодина ще има още 10% увеличение, каза министърът. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

ДВЕ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ КМЕТА НА СЕПТЕМВРИ МАРИН РАЧЕВ

Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан и ще му бъдат повдигнати две обвинения. Това съобщиха в Пазарджик ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

ПЕС: БСП ГЛАСУВА "ЗА" ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ В ЛИСАБОН

БСП е гласувала "ЗА" Истанбулската конвенция миналата година. Това заявява в остро писмо във връзка с отказа на БСП да ратифицира Истанбулската конвенция председателката на женската организация на Партията на европейските социалисти Зита Гурмай до лидера на левицата Корнелия Нинова.

ОБЩИНА БУРГАС ВНЕСЕ СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА ЗА СЛУЧАЯ НА НАСИЛИЕ В ОДЗ "БРЕЗИЧКА"

Община Бургас внесе в Прокуратурата и Държавна агенция за закрила на детето сигнал за случая на насилие над деца в ОДЗ "Брезичка", съобщиха от пресцентъра на Общината.

БАЩАТА НА ОТВЛЕЧЕНИЯ АДРИАН ЗЛАТКОВ: ДЕЙСТВАХ БЕЗ МВР С ОТКУПА, ЗАЩОТО БЕШЕ ПО-ДОБРЕ

Ако това са хората, извършили това деяние, се чувстваме по-спокойни, но нямам официална информация. Това заяви бащата на отвлечения през миналата година Адриан Златков – Тони, след като вчера (31 януари) бяха повдигнати обвинения на четирима души във връзка с отвличането.

ЧОВЕШКА ГРЕШКА Е ПРИЧИНАТА ЗА ИНЦИДЕНТА СЪС САМОЛЕТА "СПАРТАН"

Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, в отговор на въпрос за причините за инцидента с военния транспортен самолет C-27J „Спартан”, който стана по време на учебна маневра на летища „Граф Игнатиево”.

ЕРДОГАН: 2,5 МЛН. ТУРЦИ ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ

Това стана ясно от думите на турския президент Реджеп Ердоган по време на живо включване, което той направи, със съпругата си Емине в телевизионно предаване. Двамата призоваха за увеличаване на грамотността в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...