Новините: Най-важното за деня, 1 септември

13839
Новините: Най-важното за деня, 1 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com подбра акцентите от днешния 1 септември. Ето ги и тях!

БОРИСОВ: БЕЗКОМПРОМИСЕН СЪМ, КОГАТО СЕ ДОПУСКАТ ГРЕШКИ

"Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим. Защото ние не сме БСП. Два пъти в мандат на БСП падат банки. Виждате, навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират". Това каза премиерът Бойко Борисов по повод оставките на вътрешния, регионалния и транспортния министри, подадени в петък.

ЦВЕТАНОВ: РАДЕВ ДА ЗАСТАНЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТ, А НЕ КАТО ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР НА БСП

Президентът е морален стожер в кавички и обслужва изцяло интересите на БСП, за да може да дискредитират държавата. Това каза пред журналисти във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“.

ДЕСЕТКИ ПОСТРАДАЛИ ПРИ ИНЦИДЕНТ СЪС САМОЛЕТ В СОЧИ

18 души са пострадали при при инцидент със самолет на летището в Сочи, съобщи ТАСС, като се позова на данни на руското министерство на здравеопазването.

Първоначално беше съобщено, че един човек е починал, а шестима са пострадали от отравяне с въглероден оксид при инцидента.

ЕКСПЛОЗИЯ В РАФИНЕРИЯ БЛИЗО ДО ГЕРМАНСКИЯ ГРАД ИНГОЛЩАТ

Пожар избухна в събота сутринта след експлозия в рафинерия близо до германския град Инголщат, в провинция Бавария, съобщават местните медии.

По първоночална информация най-малко осем души са ранени. Трима от пострадалите са са по-тежко пострадали, съобщават от полицията, предаде bTV.

ПОРОЖАНОВ: ВЗЕТИ СА ВСИЧКИ МЕРКИ ЗА АФРИКАНСКАТА ЧУМА

„Предприемат се всички мерки. По данни на БАБХ в село Тутраканци хуманно са умъртвени 65 животни, като голяма част от тях не са регистрирани. Извършва се дезинфекция, полицейски постове са поставени на входовете и изходите на селото“, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, след провеждането на областен координационен щаб във Варна във връзка с предприетите мерки за ограничаване на заболяването африканска чума по свинете.

10 МЛН. С БРОЙ НАМЕРИХА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ СЛЕД СПЕЦАКЦИЯ В ДВА ХОТЕЛА

Общо 10 милиона в лева и евро в брой са намерени при спецакцията, проведена в петък в хотели в София и Пловдив. Парите са иззети след претърсвания на домове и хотелите "Маринела" в столицата и "Марица" в града под тепетата. Конфискувани са и луксозни автомобили. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев в събота, информира "Нова телевизия". От хотелиерския холдинг на Арабаджиев "Виктория груп", от който са част хотелите, изпратиха до медиите официалната си позиция по случая.

СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИСКАТ ИЗВИНЕНИЕ ОТ РУМЕН РАДЕВ

От Камарата на строителите в България (КСБ) излязоха с декларация, в която изразяват несъгласие с позицията на президента Румен Радев от четвъртък, че в обществените поръчки и в строителството има корупционни практики и кражби на публични средства. От там настояват президентът да се извини на 200 000 души, които работят в бранша.

ПАРКИРАНЕТО ПРЕД СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВЕЧЕ Е ПЛАТЕНО

От 1 септември паркирането пред Националния стадион „Васил Левски” е платено. Пространството ще се стопанисва от „Пазари Запад”.

ДАНИЕЛ КРЕЙГ СТАНА ТАТКО ЗА ВТОРИ ПЪТ

Рейчъл Уайз и Даниел Крейг се сдобиха с първото си дете. 48-годишната носителка на „Оскар“ и 50-годишната звезда от филмите за Джеймс Бонд, заявиха, че са изключително щастливи след раждането на дъщеричката си, съобщава в. Daily Mail.

СВЕТЪТ СЕ ПРОСТИ ЗАВИНАГИ С АРЕТА ФРАНКЛИН

Светът се прости с кралицата на соул музиката Арета Франклин на дълга церемония в Детройт. Бившият американски президент Бил Клинтън, музиканти и приятели присъстваха на погребението, което продължи седем часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...