Новините: Най-важното за деня, 11 юли

5042
Новините: Най-важното за деня, 11 юли
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 юли.

ТРЪМП СЕ РАЗВИХРИ НА СРЕЩАТА НА НАТО: ГЕРМАНИЯ БИЛА ТВЪРДЕ ОБВЪРЗАНА С РУСИЯ

Американският президент Доналд Тръмп не закъсня да се прояви още в първия ден от двудневната среща на върха на НАТО в Брюксел, като обърна внимание на "енергийната зависимост" на Германия от Русия, "Северен поток 2" и необходимостта, според Вашингтон, проектът да не бъде реализиран.

БОСИЯ: ОСТАВКА НА МОСКОВСКИ И ПАРЛАМЕНТА! ИНАЧЕ СТИГАМ ДОКРАЙ.

Николай Колев-Босия, който гладува вече близо месец, отвърна на обвиненията на зам.министърът на транспорта Ангел Попов, който твърдеше, че общественикът така и не е предоставил документи за евентуални нарушения по продажби на шофьорски книжки в администрацията на министерството

ДПС ИЗМИСЛИ КАКВИ ЩЕ СА ГЛОБИТЕ ЗА МЕДИИТЕ ПО ЗАКОНА НА ПЕЕВСКИ И КОЙ ЩЕ ГИ СЪБИРА

Министерството на културата да има правото да упражнява санкции по все още неокончателно приетият закон за медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски (бел. ред. - Законът за задължителното депозиране на печатни и други произведения). Това предлага ДПС с изменения между първо и второ четене на законопроекта, каза депутатът на Движението за права и свободи Велислава Кръстева.

ГЪРЦИЯ ГОНИ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ЗАРАДИ ОПИТ ЗА НАМЕСА ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ

Гръцкото правителство взе решение да обяви за "персона нон грата" двама руски дипломати, както и да забрани на още двама да влизат на гръцка територия, предаде електронната версия на Kathimerini, позовавайки се на свои източници. Като причина за решението Атина сочи, че руските дипломати се опитали да подкупят гръцки държавни служители, за да предадат определена информация. Освен това руснаците опитали да влияят върху преговорите между Гърция и Македония за бившата югославска република, както и да "влязат" в Гръцката патриаршия чрез "финансови облаги" с цел да установяване на по-сериозно руско влияние в Атон. Атина счита опита за намеса в преговорите за името на Македония като "опит да се повлияе негативно на ролята на Гърция на Балканите".

В отговор Русия реши да изгони двама гръцки дипломати.

ЕКОТАКСАТА ЗА СТАРИТЕ КОЛИ СКАЧА С 13%, ЗА НОВИ ПАДА С 10%

При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 година няма да се дължи продуктова такса, реши днес кабинетът, като прие промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства.

ВЪПРЕКИ СКАНДАЛИТЕ - СПОРНИЯТ ЗАКОН ЗА ГОРИВАТА МИНА И НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ

Народното събрание прие на второ четене ключовите текстове от спорния Закон за горивата - т.нар. Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход

ЗА МИР С РУСИЯ, САЩ ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ КРАЙ НА УЧАСТИЕТО СИ В БЕЗСМИСЛЕНИ ВОЙНИ

Предстоящата среща между държавния глава на САЩ Доналд Тръмп с руския президент Владимир Путин е възможност за следващата смела инициатива на американския президент. Време е САЩ да спрат разточителните си войни, а Русия може да бъде конструктивен партньор за тази цел, пише Джордж О'Нийл-младши, основател на Комисията за отговорна външна политика и член на ръководството на Института за американски идеи.

ЗАТВОРНИК ИЗБЯГА ОТ БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ

Мъж, излежаващ присъда в Пловдив, е изчезнал от болница "Свети Георги" в града. Затворникът е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята.

ЛУДОГОРЕЦ ТРЪГНА С ГРЪМКА ПОБЕДА В ЕВРОПА

Отборът на Лудогорец стартира с голово шоу в първия предварителен кръг на Шампионска лига. "Зелените" победиха със 7:0 Крусейдърс в Разград и гледат уверено към следващата фаза на надпреварата.

ЛЕВСКИ СТИГНА НОВО ДЪНО В ЕВРОПА, ПАДНА ОТ ОТБОР ОТ ЛИХТЕНЩАЙН

Левски разочарова за пореден път феновете си. В първия си мач от Лига Европа за сезона "сините" загубиха с 0:1 гостуването си от представителя на Лихтенщайн Вадуц. Тимът на Делио Роси стана за резил след като, въпреки териториалното си предимство през цялата среща, не създаде нито едно чисто положение срещу тима от втора дивизия на Швейцария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...