Новините: Най-важното за деня, 12 май

5694
Новините: Най-важното за деня, 12 май
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните новини за неделя, 12 май.

64-ГОДИШЕН ЗАСТРЕЛЯ ЖЕНА СИ, СЪСЕДА СИ И СЕ САМОУБИ

64-годишен мъж от село Трапоклово, Сливен, е стрелял по жена си и свой съсед, след което се е самоубил. Простреляните са откарани в болница. Остава критично състоянието им. Петър Маринов взел ловната си пушка преди обяд и отишъл до Петолъчката, където в крайпътно заведение, работи жена му. Стрелял няколко пъти в главата й. След това се прибрал в селото. Прострелял съседа си с няколко куршума в главата и тялото. Върнал се в къщи и се самоубил със същото оръжие.

РАДЕВ: ЩОМ РОВЯТ В БОКЛУКА ЗА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ, ДА РОВЯТ И В ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ НА ПОЛИТИЦИТЕ

"Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому - да се вихри безнаказаност и да се гоним. Трябват разкрития, присъди, конфискация, връщане на пари. Аз напълно съзнавам, че премиерът е в много трудна ситуация и не си мислете, че искам България да затъва в корупционни скандали и да бъде синоним на корупция. На това нещо трябва да се сложи край. Но този край няма да стане с мълчание и спиране на говорене по тези теми, а с разнищване и прочистване". По този начин президентът на страната ни Румен Радев вижда решението на проблема с имотните и корупционните скандали, които разтърсиха държавата в последните месеци.

ПРОДЪЛЖАВА ИЗДИРВАНЕТО НА МЪЖА, ЗАПОДОЗРЯН В УБИЙСТВОТО В КОСТЕНЕЦ

Трети ден продължава издирването на мъжа, заподозрян за убийството на жена в Костенец. До момента баретите са претърсили хижи и изоставени къщи в планината. В издирването се включи и хеликоптер, но огледите от въздуха не дават резултат. Обходен е целия регион.

ТЕЧ НА ГАЗ ЗАТВОРИ Е-79 КРАЙ БЛАГОЕВГРАД. ИМА ОПАСНОСТ ОТ ЕКСПЛОЗИЯ*

Теч на газ от товарен автомобил "трейлер", превозващ бутилки с компресиран природен газ-метан, затвори главен път Е-79 на входа на Благоевград. Сигналът е получен в 7.40 часа тази сутрин при жк. Струмско. Газ изтича от автомобила, спрял на отбивка на бензиностанция. На място дежурят огнеборци до изтичане съдържанието на дефектиралата бутилка. Няколко часа по-късно изтичането беше овладяно, а движението по магистралата- пуснато.

ЩЕ ИМА ЛИ БЪДЕЩИ ПРОБЛЕМИ ЗАРАДИ СТРОИТЕЛНИ ПРОЕКТИ ДО МЕТРОТО НА БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" ? (ВИДЕО)

Заради ремонт по канализационната мрежа на малката столична улица "Александър Македонски" много домакинства в София останаха без вода за няколко часа. Причината – пробит водопровод. Читател на Actualno.com засне шуртящата като фонтан вода от пробива. А ремонтът от няколко седмици затвори кръстовището на „Александър Македонски” с ул. „Хан Пресиян” по посока булевард „България”.

БЛС ИСКА ПРЕПОДПИСВАНЕ НА АНЕКС КЪМ НРД ЗА 2018Г.

С 221 гласа „за“ делегатите на извънредния събор упълномощиха представители на УС на Български лекарски съюз (БЛС) да преподпишат анекс към Националния рамков договор (НРД) за 2018 година. По време на преговорите БЛС ще настоява по най-бързият начин да се договори увеличение на недофинансираните клинични пътеки за лечение на деца, бременни и в областта на пулмологията.

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

С тържествена клетва пред парламента на Република Северна Македония Стево Пендаровски официално пое поста на президент на страната. "В Европа няма толкова малка държава, в която да има толкова голямо разделение в обществото. Аз ще бъда президент на всички. Това каза президентът Стево Пендаровски, след като положи клетва пред парламента на Република Северна Македония"

ТУРСКИ ЖУРНАЛИСТ, ИЗВЕСТЕН С ПОЗИЦИЯТА СИ СРЕЩУ ЕРДОГАН, Е ПРЕБИТ С БУХАЛКИ

Журналист, критикуващ правителството на турския президент Реджеп Ердоган, беше хоспитализиран, след като бе нападнат извън дома си, съобщи вестникът, в който работи жертвата. Вестник Yenicag уточни, че колумнистът му Явуз Селим Демираг е бил пребит от около пет-шест души с бейзболни бухалки, след като е участвал в телевизионно предаване. Нападателите са избягали от местопрестъплението с кола.

В САЩ СЪДЯТ 20 ФАРМАЦЕФТИЧНИ КОМПАНИИ ЗА ИЗМАМИ ДОРИ ДО 10005%С ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВА

Повече от 40 американски щати подадоха иск, с който обвиняват фармацевтични компании в заговор за изкуствено увеличаване на цената на обичайни лекарствени средства. В делото се твърди, че около 20 компании са участвали в нагласяването на цени за над 100 лекарства, включително такива за лечение на диабет и рак.

ПИЛОТ ПРИЗЕМИ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ С АВАРИРАЛ КОЛЕСНИК В МИАНМАР (ВИДЕО)

Пилот извърши истински подвиг като успя да приземи безпроблемно пътнически самолет в Мианма, след повреда на предния колесник на машината, съобщава АФП. Полет UB-103 на Мианмарските авиолинии се приземил в популярния туристически град Мандалей, като всички 89 пътници и 7-членен екипаж са невредими.

ГРАДЧЕ В СИЦИЛИЯ ПРЕДЛАГА КЪЩИ ЗА 1 ЕВРО

Кметът на сицилианското градче Мусомели Джузепе Катания предложи в интервю за РИА Новости на руснаците да закупят всяка изоставена къща в историческия център на града за едно евро. Мусомели се намира в сицилианската провинция Калатанисета, а единственото условие на кмета, на което трябва да отговарят новите собственици, е да извършат цялостно обновяване на закупения имот.

РАДЕК ЩЕПАНЕК Е НОВИЯТ ТРЕНЬОР НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Бившият чешки тенисист Радек Щепанек влиза в треньорския щаб на Григор Димитров. След отпадането си от Мастърса в Мадрид в началото на тази седмица, Димитров обяви, че се разделя с досегашния си треньор Дани Валверду, с който постигна огромни успехи през 2017-та година, когато завърши годината като номер 3 в света. С Димитров ще продължи да работи и американската тенис легенда Андре Агаси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество