Новините: Най-важното за деня, 13 януари

4100
Новините: Най-важното за деня, 13 януари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

ВТОРА ЖЕРТВА ПРИ ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА

Втора жертва има при взрива от тази сутрин в жилищет блок във Варна. Самоличността и на загиналите ще се установи след ДНК експертиза. Окръжната прокуратура в града ръководи досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети.

ГЛАС ОТ "СТОМАНА" – ВИК ПЕРНИК ЩЯЛО ДА ФАЛИРА БЕЗ ПРЕДПРИЯТИЕТО

КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха с писмо до премиера Бойко Борисов "Стомана индъстри" да ползва 5-6 000 кубика вода аварийно, ако има замръзване на алтернативните водоизточници на предприятието. Това потвърди и членът на УС на компанията Антон Петров.

ЦВЕТАНОВ СЕ СЕТИ: ПОЛИТИЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ПРОКУРАТУРАТА

"Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ", каза пред БНР Цветан Цветанов, член на ГЕРБ и бивш заместник-председател на партията.

ЗАЩО САМО ЕДИН УЧИТЕЛ Е ОДОБРЕН ОТ МОН ДА ПРЕПОДАВА В ПРОБЛЕМЕН РАЙОН?

Намерението на Просветното министерство да формира корпус от 80 учители за проблемните райони у нас официално се провали. Само един педагог от Шумен е одобрен от МОН да преподава на уязвими ученици по програмата "Мотивирани учители", чийто бюджет е 1.7 млн. лв. Това показват данни на Ведомството, предоставени след запитване от вестник "Сега".

СТАНА ЯСНО КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ ТОЛ ТАКСИТЕ ЗА МАСОВИЯ ТЕЖКОТОВАРЕН ТРАФИК

Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между 3,5 т и 12 т, ще са от 3 до 6 ст. на километър за автомагистрали и между 4 и 7 ст. за първи клас пътища в зависимост от емисионния клас на превозното средство. Това предвижда новият проект за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират за ползване на републиканската пътна мрежа, публикуван днес за обществено обсъждане, съобщиха от министерството на регионалното развитие.

КОЙ ЩЕ НАСЛЕДИ НЕНО ДИМОВ, ИЗПЛУВА НОВА КАНДИДАТУРА

Пазарлъците в управляващата коалиция кой да наследи Нено Димов на поста министър на околната среда и водите ще вървят до последния момент. Това стана ясно от думите на представители на мнозинството, предаде в. „Сега“. Въпросът трябва да бъде решен на коалиционен съвет между ГЕРБ и патриотите, който се събира в 9 часа във вторник в сградата на Министерски съвет.

КОМИННИТЕ ФИЛТРИ: РЕШЕНИЕ ИЛИ РАЗХИЩЕНИЕ?

През седмицата научихме, че Столична община вече е инсталирала 85 филтъра на комини в квартал "Факултета", а още през лятото бе планирана обществена поръчка за почти 8 милиона лева за общо 2000 бройки. Те трябва да спасяват софиянци от замърсяването на въздуха, което печките в бедните квартали неизбежно генерират всяка зима.

ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ПИСАТЕЛКА ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: ПИСАНЕТО Е МОЯТА СВОБОДА

Здравка Евтимова е българска писателка, родена в Перник през 1959 г. Сборници с разкази на писателката са публикувани в Гърция, Канада, Израел, Франция, Италия, Китай и др. Разказът "Кръв от къртица" от 1 януари 2019 г. е включен в учебниците за обучение по английски език за гимназиите в Дания и в учебник за преподаване знания по литература за осми клас в САЩ.

РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ: РУСКИ ШПИОНИ ЧЕСТО ПОСЕЩАВАТ БЪЛГАРИЯ

Тази група е създадена през 2009 година и е съставена от най-много 35 души. Пътуват основно в страните от бившия СССР. Това обясни разследващият журналист Христо Грозев в интервю за bTV във връзка с разследването на отравянето на Емилиян Гебрев.

ГЕН. АТАНАС АТАНАСОВ: НЕНО ДИМОВ СТАНА ЖЕРТВА НА СВОЯ КАРИЕРИЗЪМ

Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм. В желанието си непременно да бъде във властта се превърна в жертва на този, който го е назначил. Това каза председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в интервю за bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...