Новините: Най-важното за деня, 16 декември

5445
Новините: Най-важното за деня, 16 декември
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 декември.

БИЗНЕСЪТ Е В ЗАСТОЙ. ПРОГНОЗАТА Е ПЕСИМИСТИЧНА И ЗА ИДНАТА ГОДИНА, ОТЧИТА БСК

Леко подобрение на бизнес климата и застой в икономическото състояние на фирмите, констатира в проучване БСК. Отчита се и известен песимизъм за 2020 г., което до голяма степен се дължи на неудовлетвореност от институциите, притеснения за ръст на цени, данъчна и регулаторна тежест, както и дефицит на качествена работна ръка.

МАКРОН ИСКА СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС

Франция предлага отпускането на средства от бюджета на ЕС да бъде свързано с условието съответната страна да предлага "справедливи възнаграждeния, които осигуряват приличен жизнен стандарт". Друго условие да бъде установена среда, в която профсъюзите могат да играят реална роля, както и алтернативен доход, ако работникът е принуден да прекрати кариерата си. Това съобщава EURACTIV.bg.

БОРИСОВ: НЕ ЗНАМ КАК ДА ЗАДЪРЖА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

Още тази вечер премиерът Бойко Борисов се срещна с протестиращите медицински сестри. Първоначално срещата бе обявена за утре, 17 декември, но след като недоволните медицински специалисти отказаха да свият палатките пред Министерски съвет и да се приберат, Борисов реши да ги приеме още днес.

ЗАГИНАЛИ И РАНЕНИ НА ПЛОЩАДКА ЗА РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

При инцидент тази сутрин на строителната площадка „Радиана“ в АЕЦ "Козлодуй" са загинали двама строителни работници, а други двама са пострадали. Това съобщиха от Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци".

НАД 160 000 МЛАДЕЖИ В СТРАНАТА НЕ РАБОТЯТ И НЕ УЧАТ

Над 160 000 младежи не работят и не учат в нашата страна. Това обяви зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков при представяне на резултатите от проведеното онлайн допитване до членовете на Камарата относно състоянието на бизнес средата и предприятията през изтичащата година, както и очакванията им за следващата година.

УДРЯТ НИ В КАНТАРА ЗА МЕСО ПРЕДИ КОЛЕДА

Служителите на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ (ГД МН) и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са проверили 222 търговски обекта, в които се предлагат за продажба месо и месни продукти. Инспекциите в навечерието на настъпващите Коледни и новогодишни празници са извършени на територията на цялата страна.

ЕКСПЕРТ ПРЕДЛАГА КАК ДА СЕ НАПЪЛНИ ЯЗ. СТУДЕНА

Предлагаме реален план за излизане от кризата в Перник. Част от него беше предложена още на 7 ноември 2019 г. на сегашния кмет. Това каза пред БНР инж. Атанас Русев, участник в двата експертни съвета в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), създадени заради водната кризата в Перник.

ВСЯКА ВТОРА ФИРМА СПИРА ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ, ПОКАЗВА ПРОУЧВАНЕ

Драстично се е увеличил броят на фирмите, които декларират, че след 31 януари ще спрат използване на фискални устройства. Това означава, че те ще спрат да приемат плащания в брой. Това съобщи зам.-председателят на БСК Станислав Попдончев.

ВАРИАНТ ЗА НОВА БОЙНА МАШИНА ЗА АРМИЯТА НИ: МОДЕРНИТЕ ОРЪЖИЯ НА RAFAEL (СНИМКИ И ВИДЕО)

Технологиите и иновациите играят основна роля в съвременните военни конфликти. Армиите вече са високотехнологични и функционират повече като Google, Microsoft и Amazon (чиито разработки често купуват или подобряват), отколкото като военните формирования от преди 2-3 века. Войните вече се печелят не с храбри и многобройни армии, а с модерни оръжия. Отбраната срещу агресивни противници също се гарантира с такива.

РОДИТЕЛИТЕ НА ПОЧИНАЛИЯ АЛЕКС ТВЪРДЯТ, ЧЕ ЕПИКРИЗАТА МУ Е ПОДПРАВЕНА

Родителите няма да спират да търсят истината, тъй като считат, че проверката, която се извърши, е компрометирана и опорочена, поради обстоятелството, че се базира на подправени документи. Това каза адвокатът на починалото 3-годишно дете в София, което посети три различни болници преди смъртта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com