Новините: Най-важното за деня, 17 май

3818
Новините: Най-важното за деня, 17 май
Снимка: БГНЕС

36 са новите доказани случаи на COVID-19 у нас, а от тях на болнично лечение са 15. Това заяви проф. д-р Тодор Кантарджиев по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Стана ясно, че общо заразените са 2211 души.

ПУСНАХА ЦЕЛИЯ НЕМОНТИРАН ЗАПИС НА ИНТЕРВЮТО НА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА С ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ

От телевизия TV1 публикуваха целия немонтиран запис на интервюто на Миролюба Бенатова с председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор проф.-д-р Венцислав Мутафчийски. Излъченият преди дни материал в предаването „Алтернативата“, който е с дължина 22 минути, предизвика множество реакции в социалните мрежи, след като ген. Мутафчийски прекъсна интервюто с думите "Много хора ще измрат. Яко ще измрат".

Д-Р СИМИДЧИЕВ: МАЛКО ВЕРОЯТНО Е КОРОНАВИРУСЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ

„Шансовете да живеем малко по-дълго с вируса са големи, защото вече в световен мащаб има над 4 милиона заразени. Нещата са доста разпространени по цял свят". Това каза пред БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ ЗАРАЗИМ С КОРОНАВИРУС ОТ ПОВЪРХНОСТИ?

Все още не е доказано, че хората могат да се заразят с новия коронавирус, като докосват заразени повърхности, заявиха от Световната здравна организация. Независимо от това от СЗО напомнят, че е препоръчително да се дезинфекцират често докосвани повърхности и предмети.

ПРОУЧВАНЕ: COVID-19 ОТСЛАБВА В ТОПЛИНАТА, НО ЩЕ ИМА ВТОРА ВЪЛНА

Анализ на университета в Харвард, MTI и други институции потвърди предположението, че високите температури влияят на COVID-19, което прави вируса сезонен.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19 ДА СБЛИЖИ ТУРЦИЯ И ЕС?

Турция трябва да подобри митническия съюз с ЕС, пише турското англоезично издание Hurriyet Daily News, цитирано от агенция "Фокус".

ЗАРАЗАТА В БРАЗИЛИЯ СЕ РАЗРАСТВА, СТРАНАТА ВЕЧЕ Е ЕДНО ОТ ОГНИЩАТА НА КОРОНАВИРУС В СВЕТА

15 хиляди новозаразени бяха регистрирани в Бразилия само за един ден. Така страната се превръща в основно огнище на коронавируса в световен мащаб, като по брой заразени задмина Италия.

РЕКОРДНО НИСЪК БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ В ИСПАНИЯ

84 души починаха през последното денонощие от коронавирус в Испания. Това е най-ниският брой, регистриран в кралството от два месеца насам.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ВДИГА ИКОНОМИКАТА С МЕРКИ ЗА 355 МИЛИОНА ЕВРО

Правителството на РС Македония днес прие третия набор от икономически мерки, насочени към възстановяване на вътрешната икономика след кризата с коронавируса.

ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО РУСИЯ РЕГИСТРИРА ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС

Русия може да регистрира коронавирусна ваксина през август. Това заяви Александър Гунзбург, директор на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, цитиран от БГНЕС.

РУСКИ ЖУРНАЛИСТ: НАПУСКАНЕТО НА КАРАНТИНАТА ЩЕ Е ДЪЛГО, БОЛЕЗНЕНО И НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕ ОКОНЧАТЕЛНО

След отмяната на карантината ще има нови карантини – такава е горчивата истина за коронавируса. Това пише в статия за руския вестник “Московский Комсомолец“ журналистът Михаил Ростовски, цитиран от Агенция „Фокус“.

УСТАНОВЕНО Е ОГНИЩЕ НА КУ-ТРЕСКА В ГАБРОВСКО

14 случая на Ку-треска са установени в Габровско. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев по повод актуалната обстановка COVID-19 у нас и света. Стана ясно, че случаите на треската са регистрирани вчера.

БОРИСОВ: РАБОТАТА ПО ГОЛЕМИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ В СТРАНАТА НЕ Е СПИРАЛА

Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Това написа премиерът Бойко Борисов в своя профил във Facebook. По думите на Борисов напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между Цариградско шосе и квартал „Младост“.

ПРОФ. ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ: РУМЕН РАДЕВ СЕ ОКАЗА ВЪЛК, ОБЛЕЧЕН В ОВЧА КОЖА

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Ти си се клел да спазваш Конституцията и не може да тръгваш срещу нея. Проблемът на много политици е, че не правят разлика между правителство и държава. Самият президент Румен Радев тръгна срещу държавата". Това заяви бившият служебен министър-председател и експерт по Контистутционно право проф. Георги Близнашки в предаването на Нова телевизия "Неделята на NOVA".

АРЕСТУВАХА МЪЖ, ЗАПЛАШИЛ С УБИЙСТВО ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

Полицията арестува мъж, заплашил с убийство столичния кмет Йорданка Фандъкова. Става въпрос за няколко закани и нецензурни съобщения от миналата седмица. Те са били изпратени през личния профил на Фандъкова в социалните мрежи.

ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ: СОБСТВЕНИК НА “ЛЕВСКИ“ ВСЕ ОЩЕ Е ГЕОРГИ ПОПОВ

След като видях вчера джирото на акциите на „Левски“, съм категоричен, че нищо не е станало – собственик на акциите е Георги Попов. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV юристът проф. Огнян Герджиков.

ПОЧИТАМЕ ПАМЕТТА НА МЪЧЕНИЦИТЕ ОТ БАТАК

Българската православна църква почита паметта на мъченически загиналите християни в град Батак по време на потушаването на Априлското въстание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com