Новините: Най-важното за деня, 19 декември

2610
Новините: Най-важното за деня, 19 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 19 декември.

ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВА ОЩЕ 15 МЛН. ЛВ. НА БАН, УЧЕНИТЕ СПИРАТ ПРОТЕСТИТЕ

Просветният министър Красимир Вълчев обяви на брифинг в Министерския съвет след среща на ръководството на БАН с премиера Бойко Борисов, че за 2018 г. на БАН ще бъдат предоставени допълнителни 15 млн. лв.

ГЕРБ КЛЕКНА И СЕ ИЗВЪРТЯ ЗА МОРАТОРИУМА ЗА ЛЕКАРСТВАТА

Неочаквано, но факт - управленците от ГЕРБ са решили да предложат на утрешния Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласувана отмяна на Параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК. От позицията на партията, подписана от Цветан Цветанов става ясно, че те подкрепят предложението единствено при постигането на пълен политически консенсус от всички парламентарни групи и председателите им.

БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ ДА ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦАТА

Българските транспортни работници са готови на незабавни протестни действия в случай, че гръцките фермери изпълнят заканата си и в средата на следващия месец блокират граничните пунктове със страната ни. Превозвачите са категорични, че няма да допуснат затваряне на ГКПП Кулата-Промахон от протестиращи гръцки фермери.

БИВШ ПОДУПРАВИТЕЛ НА НЗОК: МОРАТОРИУМЪТ ЗА НОВИТЕ ЛЕКАРСТВА Е АВТОГОЛ

Процесът по освобождаването ми е взаимен. Проф. Плочев изведнъж каза, че не може да работи с мен, но доколкото разбрах, това е станало заради натиск от страна на бившия екип на здравното министерство – този на проф. Николай Петров. Това заяви вече бившият подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОНПИ: ПРОКОПИЕВ МОЖЕ ДА СИ ПРОДАДЕ АКЦИИТЕ В "ИКОНОМЕДИА"

Не сме запорирали "Икономедиа" - ако иска, г-н Прокопиев може да продаде акциите си там. Това заяви председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, според когото Иво Прокопиев е изрекъл куп лъжи относно запора на имуществото си.

ЗАПАДНИ МЕДИИ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ БИТКОЙНИТЕ, КОИТО ПРОКУРАТУРАТА ОТРИЧА ДА Е КОНФИСКУВАЛА

Въпреки официалното изявление на ръководителя на Специализираната прокуратура и главен обвинител по делото "КТБ" Иван Гешев, че няма иззети биткойни по случая с международната акция в Агенция "Митници" с участие на ГДБОП и прокуратурата от 19 май, когато беше установен зловреден софтуер, няколко авторитетни международни медии се занимават активно с казуса.

БЛС: ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ РАМКОВ ДОГОВОР СА ПРЕД ПРОВАЛ

Съществува реална опасност в навечерието на председателството на ЕС преговорите за Национален рамков договор 2018 да бъдат провалени поради липса на ангажираност от страна на НС на НЗОК и управителя на касата. Това заявяват в своя позиция от Българския лекарски съюз.

ЛЮБА КУЛЕЗИЧ И КАЛИН ИЛИЕВ ПРЕД ACTUALNO.COM: БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО Е ИЗМЪЧЕНО И ГНЕВНО (ВИДЕО)

Има усещане за натрупан гняв в нашето измъчено общество. Измамата на това, което в момента се нарича българска демокрация, е страховита. Това заяви журналистът Люба Кулезич в специално интервю заедно с писателя Калин Илиев за Actualno.com.

НИНОВА СЕ ЧУЛА С БОРИСОВ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА НА НЗОК

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е разговаряла днес с премиера Бойко Борисов с предложение за спешна актуализация на бюджета на НЗОК за 2018 г., която да се случи до края на годината. Това съобщи на пресконференция в централата на партията лично соцлидерът.

РУМЕН ГЕЧЕВ: БСП Е РАЗДЕЛЕНА ОТ УЧАСТИЕТО НА НИНОВА В ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Искам да изкажа своето изумление, че вторият човек в БСП излиза по национална телевизия и говори, че грехът за "разбойническата" приватизация е на правителството на Жан Виденов и мой. Това заяви депутатът от БСП и министър на икономическото развитие в кабинета на Виденов проф. Румен Гечев.

МАНОЛОВА ДЕЙСТВА С ПРОКУРАТУРАТА, ЗА ДА ОСЪДИ КЕВР ЗА ВОДАТА

Решението на КЕВР за повишаване на цената на водата е незаконно. Имам среща с прокуратурата, за да представя своя анализ, в координация съм с главния прокурор. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по темата с поскъпването на водата от началото на следващата година.

ВЛАСТТА РАЗИГРАВА ФАРС ЗА РЕВИЗИЯТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА

28 приватизационни сделки са били проверявани от ДАНС, която е открила в тях престъпни елементи. Малко вероятно е обаче някоя от тях да бъде развалена, дори да падне давността, както настоява ГЕРБ.

ДПС ПЛАШИ ВЛАСТТА С ВОТОВЕ НА НЕДОВЕРИЕ ЕДИН СЛЕД ДРУГ ПРЕЗ 2018 Г.

През 2018 г. положението ще бъде "вот след вот". Това стана ясно от думите на заместник-председателя на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид в ефира на БНТ по темата с готвения вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" от страна на опозицията.

БОРИСОВ СЕ НАДЯВА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В ЕС

Надявам се Великобритания да се върне в ЕС. Това каза в свое изявление в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов след среща с главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Мишел Барние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com