Новините: Най-важното за деня, 24 ноември

6797
Новините: Най-важното за деня, 24 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 ноември.

ПЕТКОВА: ГОТОВИ СМЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТ КАТО "ТУРСКИ ПОТОК"

"Това може да стане, ако предприемем адекватни действия към промените, които се извършват около нас, проектите, които се реализират, и да направим така, че тези големи енергийни проекти да не заобиколят България. До голяма степен това зависи от нас", заяви Петкова пред "Нова телевизия".

ПРЕЗ 2030 Г. НЯМА ДА ИМА ИНСУЛИН ЗА ВСИЧКИ НУЖДАЕЩИ СЕ 

Повече от 40 000 000 души по света ще останат без достъп до инсулин до 2030 г. Причина за това е епидемия от диабет, която се очаква да доведе до рекордно търсене на медикамента, пише 24chasa.bg. Специалисти смятат, че количеството инсулин, което е необходими за ефективното лечение на заболелите от диабет тип 2, ще се увеличи с над 20% през следващите 12 години.

МАНОЛОВА: НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ПРЕМИЕР

Не искам да съм министър-председател, а омбудсман. Това каза омбудсманът Мая Манолова в предаването "Шоуто на Слави" по bTV в отговор на зрителски въпрос дали иска ли да е министър-председател.

ПРОТЕСТ БЛОКИРА ЦЕНТЪРА НА ШУМЕН

Протестиращи срещу ниския стандарт на живот блокираха с автомобили центъра на Шумен, предаде БНР. Колоната от около 15 автомобила блокира част от трафика в града. Шествието започна от зала "Арена Шумен" и премина през централната част.
Прочети още : https://www.actualno.com/shumen/protest-blokira-centyra-na-shumen-news_708038.html
© Actualno.com

Протестиращи срещу ниския стандарт на живот блокираха с автомобили центъра на Шумен. Колоната от около 15 автомобила блокира част от трафика в града. Шествието започна от зала "Арена Шумен" и премина през централната част.

МАРШ ЗА ПРАВОСЪДИЕ В СОФИЯ В ПОДКРЕПА НА ИВАНЧЕВА

Граждани извървяха разстоянието от НДК до Съдебната палата в София в знак на протест. Той е организиран от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки", които използват скандалния процес, който прокуратурата води срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

ТАЯНИ ОТГОВОРИ НА НИНОВА, СЛЕД КАТО ТЯ СЕ ОПЛАКА ОТ ДЖАМБАЗКИ

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни изпрати отговор на писмото на лидера на БСП Корнелия Нинова по повод изказването на евродепутата Ангел Джамбазки, че "всички от БСП са за разстрел".

ДЖАМБАЗКИ: "ПАТРИОТИТЕ" НАДМИНАХМЕ ПО БЕЗСМИСЛЕНИ СКАНДАЛИ РБ

"Обединените патриоти" надминахме „Реформаторския блок“ по безсмислени скандали, каза пред БНТ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му, демонстрациите в коалицията се дължат на "чепатите" характери, натрупали много лични отношения от много години, които не се укротяват.

ОКОЛО 400 ЛВ. СРЕДНО ПОХАРЧИ БЪЛГАРИНЪТ НА "ЧЕРНИЯ ПЕТЪК"

Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите. Той сравни българския потребител със средностатистическия италианец, като посочи, че харчовете за шопинг на черен петък са почти равностойни.

28 ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ ТЕЖЪК ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ В ИНДИЯ

Превозното средство се движело с висока скорост, когато шофьорът загубил контрол и автобусът се преобърнал в дълбок канал. Според местни медии автобуса е имало около 35 пътници, въпреки че официално няма данни за това колко души е имало на борда. На мястото на трагедията тече спасителна операция с участието на водолази.

МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ В ПАРИЖ, ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ВИДЕО)

Полицията в Париж използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протестиращи срещу високите цени на горивата, съобщава BBC. Сблъсъците избухнаха на „Шанз Елизе“ във френската столица. Демонстрантите се опитаха да пробият кордона от полицаи, който блокираше достъпът им до емблематичния булевард.

С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ДВЕ НАУЧНИ ИНСТИТУЦИИ СЕ СЪДЯТ 5 ГОДИНИ ЗА ДЪРЖАВНИ ПАРИ

Пет години две научни институции – една под шапката на МОН, и друга - в състава на БАН, с държавни пари се съдят за държавни пари. Погледнато отстрани е все едно двама сина да водят дългогодишна съдебна битка за пари, които техният баща им е дал и не могат или не искат да разрешат проблема в семейството при жив родител. И понеже не могат тихо и кротко да се разберат, двамата плащат още пари за адвокати и такси по съдебни дела.

НАД 20 ДУШИ ЗАГИНАХА СЛЕД ВЗИРВ В АВТОМОБИЛЕН ЗАВОД В КИТАЙ

Най-малко двама бяха убити и 24 пострадали при взрив в автомобилен завод в Китай, пише "Спутник". Взривът се е случил в 11:40 часа местно време в окръг Донгфенг, североизточна провинция Дзилин в Китай и е предизвикал голям пожар в завода.

ХВАНАХА СТРЕЛЦИТЕ, НАПАДНАЛИ КИТАЙСКОТО КОНСУЛСТВО В КАРАЧИ

Пакистанските сили за сигурност задържаха двамата стрелци, които нападнаха китайското консулство в пакистанския пристанищен град Карачи в петък, съобщава в. "Трибюн", цитиран от БГНЕС.

ПРЕБИХА ЛИДЕРА НА ЛЕВИЦАТА В СЪРБИЯ

Снощи в Крушевац, по време на среща на опозиционния Съюз за Сърбия, е бил брутално пребит Борко Стефанович, президент на партията "Левица на Сърбия", и един от основателите на Съюза за Сърбия. Пострадали при побоя са и активистите от тази партия Бобан Йованович и Марко Мандич, се съобщава в изявление на Съюза за Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...