Новините: Най-важното за деня, 25 юни

8714
Новините: Най-важното за деня, 25 юни
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 25 юни.

ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА ПОСКЪПВАТ СЪС 7% ОТ 1 ЮЛИ

Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% от 1 юли. Това стана ясно на откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, макар че окончателното решение ще бъде взето на закрито заседание - на 29 юни (петък). Брифинг какво решение е взето обаче ще бъде даден на 1 юли.

БОРИСОВ СПРЯ ЗА МОМЕНТА КЛЮЧОВ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ПРЕВОЗВАЧИТЕ, ТЕ СПИРАТ ПРОТЕСТИТЕ

Изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате дотам, че секторът да бъде успокоен, дисциплиниран, така че контролът да е на 100% ефективен, без да има никаква лобистка линия, по която да ни упрекнат. Така премиерът Бойко Борисов реши засега съдбата на законопроекта за създаване на Браншова автомобилна камара след среща на протестиращите днес (25 юни) предимно автобусни превозвачи.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ЕС С МИГРАНТИТЕ - ЗАСЕГА ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА САМ

Участниците в срещата за миграцията в Брюксел, свикана по инициатива на Европейската комисия, не успяха и този път да стигнат до цялостни решения на този проблем, въпреки идеите, които бяха сложени на масата. В крайна сметка стана ясно, че ЕС е далеч от намирането на трайно и всеобщо "европейско решение на мигрантския проблем", макар да не липсват предложения – стари или нови като например все още неоформената идея за "платформи" за качване на мигрантите, спасени в морето.

НАТИСКЪТ ПАРЛАМЕНТЪТ ДА СЪЗДАДЕ ЗАКОН ЗАРАДИ СЪБИРАЧИТЕ НА ДЪЛГОВЕ СЕ ЗАСИЛВА

Средният дълг на глава от населението в България е вече 900 лева, което е двойно спрямо 2015 година. Почти всеки трети българин пък е обект на работата на събирачите на дългове, сочат данните на Асоциацията на колекторските агенции в България. Затова е необходим работещ закон, който да регулира дейността по събиране на дългове и официално искаме председателя на Комисията по правните въпроси в парламента Данаил Кирилов да инициира законотворчески процес, казват от Комитета за защита на потребителите.

В БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИТЕ ЗА ПО-МАЛКО ЗАГИНАЛИ ПО ПЪТИЩАТА СТАВАТ ВСЕ ПО-НЕИЗПЪЛНИМИ

Резултатите по изпълнението на Националната стратегия за подобряване безопасността в движението по българските пътища са далеч по-лоши от това, което трябва да бъдат. Това показва докладът "Анализ и предложения за намаляване на пътно-транспортния травматизъм", изготвен от Института за пътна безопасност.

ФИРМА СЪС 100 ЛВ. КАПИТАЛ ЗА ВТОРИ ПЪТ СПИРА ТЪРГА ЗА ЛИНЕЙКИТЕ

Една и съща фирма, създадена през април със 100 лв. капитал, за втори път спира търга за покупката на 400 нови линейки. Това се разбира от съобщение на Министерството на здравеопазването.

СЛЕДВАЩАТА МИШЕНА НА ТРЪМП - НАТО

След като светът видя хаоса на срещата на върха на Г-7, високопоставени служители в главната квартира на НАТО не могат да си намерят място от притеснения поради перспективата, че ще бъдат домакини на срещата на върха на Западния отбранителен съюз, в която в Брюксел ще се развихри Доналд Тръмп, пише в свой анализ Пол Тейлър за изданието Politico.

ПРОУЧВАНЕ: РЕГИСТРИРАНИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ СЪС СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ СА ПОД 1%

Злоупотребите с фалшиви инвалидни пенсии са много малко - не повече от половин процент, а в същото време политическата реторика е довела до това обществото да смята, че има много злоупотреби. Това сочи извод от изследване по темата за правителствената политика към нуждаещите се от подкрепа български грaждани, изготвено от Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа".

НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ ГЛАДУВА 13-ТИ ДЕН СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ПРИ ШОФЬОРСКИТЕ КНИЖКИ

Вече тринадесети ден продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки, която води до многобройни трагедии по пътищата.

ДЪРЖАВАТА ЗАЩИТИ ОПРЕДЕЛЕНИ СПЕЦИАЛНОСТИ В СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Няколко десетки специалности, с които се изучават конкретни професии, вече са защитени. Това става ясно от специален списък, одобрен от държавата. Защитени са общо 29 специалности. Сред тях са ядрена енергетика, пчеларство и бубарство, каменоделство, говедовъдство, металургия на цветните метали, полиграфия и спедиция - такива, в които бизнесът се оплаква, че се нуждае от още кадри. Заедно с това бяха одобрени и 54 специалности, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда в следващите 5 години, които ще имат право на допълнително финансиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...