Новините: Най-важното за деня, 26 септември

6185
Новините: Най-важното за деня, 26 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

АДВОКАТИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ ЩЕ ГО ОПРАВДАЯТ ПРЕД ОБВИНЕНИЯТА НА ВАСИЛЕВ

Един от американските адвокати на депутата от ДПС Делян Пеевски от юридическата фирма Morgan Lewis Consulting е категоричен, че обвиненията срещу Пеевски от страна на скандалния банкер Цветан Василев са напълно безпочвени.

СПОРЕД ЕКСПЕРТ САЙТ НА ПЕЕВСКИ Е ОТКРИЛ ХИТЪР НАЧИН ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ

Сайтът monitor.bg, който е свързван с депутата от ДПС Делян Пеевски, използва специален код, който употребява процесорите на читателите, за да добива криптовалута. По-късно през деня стана ясно, че не само monitor.bg използва компютрите на потребителите си, за да копаят криптовалути.

НОВ СКАНДАЛ В СМГ - РОДИТЕЛИ СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ

Родители на ученици в Софийската математическа гимназия (СМГ) сезираха прокуратурата за възможни злоупотреби с пари от училищното настоятелство.

ПСИХОЛОЗИТЕ НА МВР ЩЕ РАЗКРИВАТ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАИ С ПОЛИГРАФ

Институтът по психология на МВР ще обучава служителите си за работа с полиграф. Това се разбира от обявена обществена поръчка на стойност 406 250 лв. без ДДС.

БЪЛГАРИЯ Е НАД СРЕДНОТО НИВО В ЕС ПО ДОГОВАРЯНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА

България вече е договорила 40% от полагащите ѝ се средства от европейските структурни и инвестиционни фондове през настоящия бюджетен период (2014 – 2020 година) и е похарчила 7,5% от тях, сочи официалната статистика на ЕК.

БОРИСОВ ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО В КОАЛИЦИЯТА: ТЕ ТАКА СИ СЕ ЗАКАЧАТ

Няма търкания в коалицията, декларира премиерът Бойко Борисов след среща с партньорите си от "Обединени патриоти".

ЕК НАМЕКНА ЯВНО, ЧЕ ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ ПРИ ХРАНИТЕ Е НЕЛОЯЛНА ПРАКТИКА

Вижте какво заяви в своята трета годишна реч за състоянието на Европейския съюз председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

СТУДЕНТСКИ ГРАД КАТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ - КУРОРТ, КАМПУС ИЛИ ЖИЛИЩЕН КВАРТАЛ?

​Ще го бъде ли бъдещето на Студентски град? На този въпрос се опитаха да отговорят представители на неправителствени организации, местна власт, студенти и заинтересовани страни в рамките на конференцията ЕDU17, посветена на темата за висшето образование, и организирана от сдружение "Лидери за европейско образование" (ЛЕО).

ЛЕКАРИТЕ ИСКАТ ЧЕРЕН СПИСЪК С ОПАСНИ ПАЦИЕНТИ, НЕ ГОВОРЯТ ЗА СПИСЪК С ГРУБИ МЕДИЦИ

Черен списък с пациенти, на които да бъде отказвано лечение – това е поредната идея за ограничаване на насилието над медицински лица в България. Подробности даде председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев.

ПЛАЩАМЕ 5 МЛН. ЛЕВА, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ИЗЛИШНИ ЧИНОВНИЦИ

Вицепремиерът Томислав Дончев стартира съвместен проект със Световната банка, който предвижда закриване на многобройните дирекции и отдели, занимаващи се с една и съща работа в различни ведомства и териториални поделения, и създаване на централни звена за обслужване.

СЛАВИ ТРИФОНОВ АТАКУВА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ЗА РЕФЕРЕНДУМА

Слави Трифонов атакува във Facebook президента Румен Радев. Причината - държавният глава бил попитан от българите в Чикаго за референдума, иницииран от екипа на Слави, на което уклончиво отговорил, че не знае защо депутатите са взели това решение.

САЩ НАЛОЖИХА НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ

Американските власти наложиха нови санкции срещу осем севернокорейски банки и 26-има банкови служители, усилвайки натиска срещу Пхенян на фона на продължаващия конфликт заради ядрената програма на страната.

МАКРОН ИЗЛОЖИ ВИЗИЯТА СИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЕВРОПА И ПОЛУЧИ ОДОБРЕНИЕТО НА ЮНКЕР

Президентът на Франция Еманюел Макрон изложи визията си за Европейски съюз, който би предложил на населението си истински суверенитет и защита на интересите му, излъчвайки европейските ценности в глобализиращия се свят. Веднага след речта му председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства казаното от Макрон.

ЦВЕТАНОВ ОБЯСНИ ЗНАЦИТЕ НА ДУКОВА ПРИ ИЗБОРА НА ЧЛЕНОВЕ НА ВСС С ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ

Няма абсолютно никакви знаци, просто когато има масово гласуване някой път техническите устройства не сработват и естествените сигнали към квесторите са като депутатите вдигат своята ръка. Така обясни знаците, давани от страна на депутата от ГЕРБ Снежана Дукова по време на гласуването на състава на новия Висш съдебен съвет (ВСС), заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

СОНЯ НАЙДЕНОВА: СЪМНЕНИЯТА ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ ЗА ВСС

Съмненията винаги ще останат най-малко заради начина, по който протича една процедура, заради това дали е имало противоречиви изказвания за някой от кандидатите. Не мога да кажа коя е най-противоречивата личност. Това заяви вече бившият член на ВСС Соня Найденова за избора на новите членове на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com