Новините: Най-важното за деня, 27 февруари

4367
Новините: Най-важното за деня, 27 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 февруари.

БОРИСОВ: ПРИ 100 ХИЛЯДИ ПОД КАРАНТИНА, НОИ ЩЕ СЕ ИЗПРАЗНИ

От трибуната на парламента Борисов предупреди, че ако до 100 000 българи излязат в карантина заради COVID-19, и получат платен болничен за нея, системата на НОИ няма да издържи. "При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под карантина вкъщи, Националният осигурителен институт (НОИ) ще се изпразни", заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, цитиран от БГНЕС.

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЗА ДА КУПУВА САМОЛЕТ ЗА "АВИООТРЯД" 28*

Правителството се отказа да купува самолет за "Авиоотряд" 28, стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет. За решението съобщи самият премиер Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

ОБМИСЛЯТ ОТПАДАНЕ НА ДАВНОСТТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Депутатите от ГЕРБ са склонни да започнат консултации за промяна на конституцията, която да позволи да отпадне давността за тежки престъпления, извършени при и по повод на приватизацията. Това потвърди пред “24 часа” председателката на правната комисия и депутат от ГЕРБ Анна Александрова.

ЛЕКАР ЗА БОЛНИЧНИЯ ПРИ КАРАНТИНА: ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА МЕДИЦИНСКА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ

Полага ли се болничен по време на карантина или това да остане за сметка на поставения под карантина? Този въпрос е на дневен ред в последните дни. Според адвоката по медицински право Мария Шаркова, ако човек е бил в засегната държава, но няма симптоми, може ли да получи болничен за домашна карантина.

ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА СЪПРУГАТА НА БОЖКОВ

Задържаха под стража съпругата на Васил Божков. Решението е на Апелативния специализиран съд и е окончателно. Магистратите уважиха искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка и се позоваха и на свидетелски показания за съпричасност на обвиняемата в организирана престъпна група.

ПРАВИТЕЛСТВОТО УТВЪРДИ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА НА ЕС

Зелената сделка и планираният Европейски фонд за справедлив преход към икономика без въглеродни емисии може да са работещи само тогава, когато преходът води до подобряване благосъстоянието на гражданите и регионите, най-силно засегнати от неговото извършване. Това гласи одобрената на редовното правителствено заседание официална позиция на България по предложението на Европейската комисия за Регламент на Европейския парламент и Европейския съвет за създаване на Фонд за справедлив преход.

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПОСОЧИ КОЙ ЩЕ ДОСТАВИ ДВА НОВИ КОРАБА ЗА ВОЕННОМОРСКИТЕ НИ СИЛИ

LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG - това е корабостроителницата, която държавата одобри за доставка на два многофункционални модулни патрулни кораби. Това стана на днешното редовно заседание на правителството.

АДВОКАТ ПЕТЬО СЛАВОВ: МАСОВО СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНОПРОЕКТИ БЕЗ СЪГЛАСУВАНЕ

По темата "правосъдие" Actualno.com разговаряме с адвокат Петьо Славов. Г-н Славов е адвокат в Софийската адвокатска колегия. Специализирал е в сферата на административното правосъдие, занимава се основно с конкурентно право и обществени поръчки. Бил е зам.-председател на Комисията за защита на конкуренцията в периода 1998–2003 г., както и член на ЦИК за изборите за 38-о и 39-о Народно събрание. Член е на Правния съвет на президента Румен Радев.

TIMES: АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОР ПОИСКА БЛОКИРАНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА BTV

Американският сенатор Марко Рубио поиска администрацията на Тръмп да преразгледа последиците за националната сигурност от планираната продажба на мажоритарния дял на AT&T Inc на Централноевропейската медийна група (CME) на конгломерата PPF Group. Това съобщиха американски медии, цитирани от БГНЕС.

МТСП ТЪРСИ РЕЗЕРВИТЕ НА ПАЗАРА НА ТРУДА, ЗА ДА НАМАЛИ НЕДОСТИГА НА КАДРИ

Демографската криза в България създава изключителни предизвикателства пред пазара на труда. Във връзка с това работим в няколко направления. Едното направление е свързано с намирането на резервите на пазара на труда в момента. Това заяви пред журналисти социалният министър Деница Сачева по време на кръгла маса по темата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com