Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 27 май

27 май 2021, 22:00 часа • 3339 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за деня, 27 май.

ТАВАН ОТ 5 МЛН. ЛЕВА ЗА ЗАЕМИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ

Българската банка за развитие няма да може да отпуска на когото и да било кредит в размер, по-голям от 5 млн. лева. Това обяви икономическият министър Кирил Петков на брифинг след първото организирано от него изслушване, свързано със състоянието на ББР и отпусканите от нея средства.

АНАЛИЗ НА РИСКА ОТ КУПЕН ВОТ - ЕТО КОИ ИМЕНА И МЕСТА ИЗЛИЗАТ НАЧЕЛО (ВИДЕО)

Какво би било управлението на България, ако няма купен, корпоративен и вот под натиск? Отговор на този въпрос потърси неправителствената организация Антикорупционен фонд в специален анализ* относно проведените на 4 април, 2021 година редовни парламентарни избори. Анализът е направен по проект "Нарушена легитимност: контролираният и купен вот в България, размер и влияние".

NEWSWEEK: РУСИЯ СЪЗДАВА АРМИЯ ОТ РОБОТИ, А КИТАЙ Й ПОМАГА С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

В Русия започва серийно производство на роботи, способни да се бият самостоятелно. Американците са особено притеснени от факта, че те се правят в сътрудничество с Китай.

НОВИ ПРОУЧВАНИЯ ПРОГНОЗИРАТ ДОЖИВОТЕН ИМУНИТЕТ КЪМ COVID-19

Имунитетът към новия коронавирус трае най-малко една година, но може и да е доживотен, като става все по-силен с времето, особено след ваксинация. Това са заключенията на две нови проучвания, цитирани от "New York Times“.

РАДЕВ: ГОДИНИ НАРЕД ЧУЖДИ ШПИОНИ ДЕЙСТВАТ ИЗ БЪЛГАРИЯ И МНОГО ДРУГИ НЕЩА

Когато ДАНС обслужва определени партии и личности, се отваря проблем за националната сигурност. Това каза във Ватикана президентът Румен Радев по повод смяната на директора на агенцията.

ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА НАВЛИЗАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА С НАД 2 МЛРД. ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Български енергиен холдинг (БЕХ) има достъп до атрактивни финансирания, но вместо да развива стратегически проекти, които да го превърнат в регионален играч, използва тези финансирания за решаване на текущи проблеми. Това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков.

ЦИК: ПО 75 ИЗБИРАТЕЛИ НА ЧАС ГЛАСУВАТ С МАШИНА

Направихме първия експеримент с гласуване с машина за час - при интензивна натовареност за 1 час могат да гласуват 75 избиратели". Това каза по време на специален брифинг говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

 

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес