Новините: Най-важното за деня, 28 май

7858
Новините: Най-важното за деня, 28 май
Снимка: БГНЕС

Екипът на Actualno.com ви представя най-важното от днешния ден в традиционния вечерен бюлетин.

КЕВР ПРЕДЛАГА ПО-СКЪП ТОК ОТ 1 ЮНИ, НО МИНИМАЛНО

Поскъпване на тока ще има, но минимално. Така изглежда към момента ситуацията, след като стана ясен докладът на работната група на КЕВР, с който се разгледаха предложенията на трите ЕРП-та за следващия ценови сезон. 

БОРИСОВ: СЛУЖБИТЕ ДА РАЗНИЩВАТ ФАЛИРАЛИТЕ БОЛНИЦИ

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че е разпоредил медиците в болници с финансови проблеми да си получат заплатите.

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" ВНЕСЕ ЖАЛБА ДО ВАС ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ", ГОТВИ СЕ И НОВ ПРОТЕСТ

Политическото обединение „Демократична България“ внесе във Върховния административен съд (ВАС) жалба срещу решението на Министерски съвет от 16 май 2018 г. във връзка с доклада за одобряване на конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на проекта АЕЦ „Белене“.

ТВЪРДЕНИЕ: ИНСТАЛАЦИЯТА ЗА ГОРЕНЕ НА БОКЛУК В СОФИЯ - БЕЗ ОЦЕНКА ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ЗА БЛИЗКИТЕ КВАРТАЛИ

София не трябва строи инсталация за горене на отпадъци в "ТЕЦ София". Това е категоричното становище на експерти и общински съветници в Столичния общински съвет от "Политическа група 5".

САМО ЗА ГОДИНА - "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" Е ПОСКЪПНАЛА С 25%

Цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилите продължава ударно да расте, като при повечето компании цената е с над 25% по-висока в сравнение с миналата година, за един и същ автомобил, който не е участвал в произшествия.

ЧЕТИРИ ГОЛЕМИ РИСКА ПРЕДИ ЕВРОИЗБОРИ 2019

Голяма част от европейците вярват, че ЕС се е насочил в грешна посока, но Брюксел се надява да превърне тази неудовлетвореност в демократическа убеденост, а не в политическа апатия, пише в свой анализ Раян Хийт за изданието Politico.

В БОЛНИЦИТЕ Е ПЪЛНО СЪС СКЪПИ, НО ИЗЛИШНИ АПАРАТИ

В България има прекалено много високотехнологична апаратура за скъпо лечение и немалка част от нея е излишна, сочат данните от новата национална здравна карта. Някои от апаратите са близо два пъти повече от нужното за диагностиката и лечението на пациентите. 

ТОТАЛНО МЪЛЧАНИЕ ПО СЛУЧАИТЕ СЪС СИНА НА МОСКОВСКИ И БИВШИЯ ДЕПУТАТ ЖИВКО МАРТИНОВ

Два знакови случая, които станаха емблематични за България, продължават да тънат в пълна неяснота месеци след като привлякоха общественото внимание. Става въпрос за трагичната смърт на 4-годишния син на транспортния министър Ивайло Московски и за нашумелия с прякора "Суджука" бивш депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КЗЛД ЗАСИЛИ СТРАХОВЕТЕ НА МЕДИИТЕ И БИЗНЕСА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Бизнесът не се интересуваше, за него GDPR не беше акт, който ще се прилага веднага. Бизнесът не обърна необходимото внимание и затова сега не е подготвен. Така председателят на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов отговори на въпрос дали подопечната му комисия не е работила достатъчно, за да запознае българското общество с Регламента за защита на личните данни на ЕС (GDPR).

МАЯ МАНОЛОВА: ДЪРЖАВАТА ДА ЗАЩИТИ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КОЛИ, АРЕСТУВАНИ В ГЪРЦИЯ ЗА ТРАФИК НА ХОРА

Държавата е длъжна да защити гражданите от тази тревожна ситуация, в която невинни хора са подведени под отговорност и ги грози затвор. Това каза омбудсманът Мая Манолова в коментар за случаите, в които бивши собственици на автомобили са подсъдими в Гърция за трафик на хора.

ПОЛША ПРЕДЛАГА 2 МЛРД. ДОЛАРА НА САЩ ЗА ПОСТОЯННА ВОЕННА БАЗА, ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ЗНАЕ

Полша иска постоянно военно присъствие на САЩ и е готова да даде до два милиарда долара, за да го получи. Това става ясно от предложение на Министерството на отбраната на страната, с което се е сдобил местният новинарски портал Onet.

БОЛНИ ОТ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТОНИЯ НЯМАТ ШАНС ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ?

На 29 май от 09:00 часа пред Министерството на здравеопазването ще се състои протест на "Асоциация Пулмонална Хипертония" (АПХ) и Национален алианс на хора с редки болести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com