Новините: Най-важното за деня, 3 юли

5336
Новините: Най-важното за деня, 3 юли
Снимка: Министерски съвет

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 юли.

"АЛФА РИСЪРЧ": ПРИ ИЗБОРИ ДНЕС: ГЕРБ - 24.5%, БСП - 20.1%

Положителна равносметка за доверието към премиера Борисов и електоралните позиции на ГЕРБ в края на българското председателство на Съвета на ЕС, показва регулярното тримесечно проучване на Алфа Рисърч. Успоредно с това, нарастващата активност от страна на опозицията, проблемите в социалната сфера и периодично изострящите се вътрешно-коалиционни противоречия, очертават някои симптоматични промени в общественото мнение, които по всяка вероятност ще търсят своето развитие в есенния политически сезон.

БЪЛГАРСКИ СЪД ПРИЗНА БРАКА НА ЕДНОПОЛОВА ДВОЙКА

В историческо решение от 29 юни 2018 г. Административен съд София-град отсъди в полза на правото на пребиваване на съпружеска хомосексуална двойка в България.

РИА НОВОСТИ: БЪЛГАРИЯ УМИРА ЗАРАДИ ЕС

По данни на ООН броят на населението на България е намалял под 7 милиона души. За последните три десетилетия страната е загубила 2 милиона души, при това ситуацията е по-лоша, в сравнение след Втората световна война. Според българския академик Петър Иванов "България е в клинична демографска смърт, тя умира. Ние сме най-бързо изчезващата нация в света."

БОРИСОВ В СТРАСБУРГ: НАДЯВАМ СЕ КОРУПЦИЯТА ДА ОТПАДНЕ ОТ ДНЕВНИЯ НИ РЕД

Никога не съм твърдял, че сме идеални и безгрешни. Направихме нов антикорупционен закон, който дава нови възможности, и се надявам тази тема да отпадне от дневния ни ред. По този начин премиерът Бойко Борисов завърши представянето на на резултатите от българското председателство на Съвета на ЕС в Европейския парламент. Така той отговори на критиките на евродепутата от "Зелените" , че страната ни има още какво да покаже в битката срещу корупцията.

СРЪБСКА МЕДИЯ: ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДЕЙСТВА ДА СВАЛИ БОЙКО БОРИСОВ

Банкерът Цветан Василев е наел влиятелна американска адвокатска кантора, с чиято помощ иска да атакува управлението на премиера Бойко Борисов. Идеята на Василев е американските юристи да успеят да подведат под отговорност съгласно закона "Магнитски" главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, пише известният сръбски вестник "Блиц", който публикува договора на Василев с американците.

ЖОРЖ ГАНЧЕВ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ, ОТКАРАН Е В БОЛНИЦА

Жорж Ганчев е в болница с опасност за живота, съобщи Нова телевизия. 78-годишният политик е припаднал на паркинга на "Ал. Батенберг". Сигнал към "Спешна помощ" е подаден в 15:06 ч. По-късно стана ясно, че Ганчев е стабилизиран.

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД: ГРАЖДАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ОСПОРВАТ ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ГАЗА

Koнcтитyциoнният cъд oтxвъpли иcĸaнeтo нa oмбyдcмaнa Maя Maнoлoвa срещу текст в Закона за енергетиката, който не допуска гpaждaнитe дa oбжaлвaт peшeниятa нa Koмиcиятa зa eнepгийнo и вoднo peгyлиpaнe (KEBP), c ĸoитo eжeгoднo ce oпpeдeлят нoвитe цeни нa тoĸa и пpиpoдния гaз.

ДЪРЖАВАТА ГОТВИ НОВИ ПРОМЕНИ ЗА НОМЕРАТА НА КОЛИТЕ ПРИ ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ

Хората да не се притесняват, ще се подменят номерата на колите само с първа регистрация. Всички, които притежават валидни, разбира се, съвсем нормално изражение номера, няма да бъдат подменяни. Това стана ясно от думите на заместник-транспортния министър Ангел Попов в ефира на БНТ по повод новия проект за отпадане на буквите в регистрационните номера на автомобилите, показващи съответния регион.

ЗАРАДИ ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА СВАЛИХА КЛАСИРАНЕТО НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ

Техническа грешка при първото класиране за гимназиите в София, което бе публикувано по-рано рано днес, наложи коригирането му. По-късно бе публикувано актуалното класиране на учениците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com