Новините: Най-важното за деня, 30 август

3692
Новините: Най-важното за деня, 30 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 30 август.

СПАД В БРОЯ НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ЗА ДЕНОНОЩИЕ У НАС

Спад в броя на регистрираните случаи на коронавирус и като абсолютен брой, и като процент, отчитаме за последното денонощие. 99 души са били диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие, което е намаление с 58 спрямо вчерашните 157 ново диагностицирани.

КРАЙ НА СЕДМИЧНАТА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА СПАД НА СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ

Понижението на случаите на коронавирус в България на седмична база спря. През изминалата вече седмица (24.08 - 30.08.2020) има леко увеличение и като абсолютен брой, и като процент. Преди нея, четири седмици поред имаше намаление на абсолютния брой случаи, а две поредни имаше и като процент.

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ 2,3 МИЛИОНА БРОЯ ОТ ВАКСИНАТА СРЕЩУ COVID-19

България ще получи 2,3 млн. броя ваксини срещу COVID-19. Това стана ясно, след като Европейската комисия подписа договор за производство на 300 милиона дози от препарата, който вече се тества от Университета в Оксфорд, предаде bTV.

НАД 25 МИЛИОНА СА ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС ПО СВЕТА

Над 25 милиона случая на заразяване с коронавирус са регистрирани по света, сочат последните данни от основните статистически портали.

УЧЕНИ: ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ МЪЖЕ УМИРАТ ОТ COVID-19 СПРЯМО ЖЕНИТЕ

Един и половина до два пъти повече мъже умират вследствие на усложнения от коронавирусна инфекция спрямо жените. Това заяви Елена Малиникова, доктор на медицинските науки, лекар по инфекциозни болести, ръководител на катедрата по вирусология на Руската медицинска академия.

СЗО: САМО МАСКАТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНА, ЗА ДА СЕ ОПАЗИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС

Експертът от Световната здравна организация Мария Ван Керхове предупреди, че много хора подценяват важността на физическото дистанциране, което увеличава рисковете от заразяване с COVID-19.

ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА В ЕВРОПА

Протести срещу мерките, въведени заради коронавируса, се проведоха в редица европейски градове. Основното искане на демонстрантите бе отпадането на задължителното носене на маски.

6-ТЕ НАЙ-ДОБРИ ТРИКА ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Имунитета ни има голяма нужда от подсилване преди всеки нов сезон, затова е добре да започнете от рано. Днес ще ви споделим  5 трика, свързани с хранене, начин на живот и спорт, които могат да ви помогнат да подсилите имунната си система, за да може да се справи с различните вируси през есента.

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: НАД 80 НА СТО ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИСКАТ ПРИСЪСТВЕНО НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

82 процента от родителите са за присъствено начало на новата учебна година. Това заяви в курорта "Камчия" край Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от "Труд".

УМИШЛЕНО ЛИ САЩ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОВОКИРАТ ВОЕННА КРИЗА С РУСИЯ?

Опасният сблъсък на военна техника между Русия и САЩ , станал в североизточната част на Сирия на 24 август, подчертава колко несигурни са отношенията на тези големи държави и поставя на изпитание тяхната воля и амбиции. Това пише в коментар за изданието The American Conservative Тед Галън Карпентър, цитиран от БГНЕС.

ГЕРМАНИЯ – ПОСРЕДНИК В ИЗТОЧНОТО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ

Като настоящ ротационен председател на Европейския съвет Германия може да има важен принос за намаляване на напрежението в Източното Средиземноморие, предава БГНЕС. Това мнение споделя преподавателят от Факултета по международни отношения на университета „Сакария“, експерт по връзки между Турция и Европейския съюз, - Филиз Цигоглу пред Анадолската агенция.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПЛАНИРА ОГРОМНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ

Министерството на финансите на Обединеното кралство разработва планове за най-голямото увеличение на данъците от десетилетия. Целта на мярката е да компенсира бюджетните загуби заради наложената национална карантина през пандемията от коронавируса. Това се твърди в статия на "Сънди Телеграф.

ЕКСПЕРТИ: В УКРАЙНА НАЗРЯВА ЕКОКАТАСТРОФА, ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ В ЧЕРНОБИЛ

Светът може да се сблъска с екологична катастрофа, по-голяма от трагедията в Чернобил. За това предупреди Витолд Фокин, заместник-ръководител на украинската делегация в тристранната контактна група по Донбас, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

АСТЕРОИД ЩЕ ПРЕМИНЕ БЛИЗО ДО ЗЕМЯТА

Потенциално опасният астероид 2011 ES4 с размер до 50 метра дължина на 1 септември ще премине опасно близо до Земята. Преминаването му ще е на разстояние три пъти по-малко от отдалечеността на Луната от нашата планета, съобщава НАСА, цитирана от Дарик.

ПОЧИТАМЕ СВЕТИ АЛЕКСАНДЪР

Свети Александър живял в царуването на Константин Велики. Участвал е в Първия вселенски събор вместо престарелия и болен патриарх Митрофан, след чиято смърт бил възведен в сан патриарх и управлявал Цариградската църква от 325 до 340 г. Той бил ревностен защитник на вярата и паството си от коварството на еретици и езичници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com