6-те най-добри трика за СИЛЕН имунитет през есента

13239
6-те най-добри трика за СИЛЕН имунитет през есента
Снимка: iStock/Guliver

Имунитета ни има голяма нужда от подсилване преди всеки нов сезон, затова е добре да започнете от рано. Днес ще ви споделим  5 трика, свързани с хранене, начин на живот и спорт, които могат да ви помогнат да подсилите имунната си система, за да може да се справи с различните вируси през есента.

1. Спортувайте умерено

Имунолог: Не прекалявайте с Витамин C

Сега е времето да засилим активността на естествения ни имунитет с приемането на витамин C, витамин D, селен, манган и магнезий. Това п...

Всеки казва, че спортуването е полезно за тялото и организма, но малко хора свързват директно силния имунитет с навиците в спортуването. Хубаво е, ако не сте спортували досега, да започнете с нещо леко. Доказано е, че спортуването укрепва организма и ни помага да се борим срещу различните вируси. Много е важно обаче да знаем, че прекаляването със спорта може да предизвика обратния ефект и да направи организма ви по-слаб, така че да не можете да се борите с различните вируси. Така, че спортувайте умерено и не прекалявайте.

 

2. Избягвайте големи общи събирания

Колкото и силен имунитет да имате, понякога организмът ви не може да се справи сам с всички атаки, които го заобикалят непрекъснато. Хубаво е вие самите да помагате на тялото си като не го излагате излишно на опасност. През най-грипните сезони избягвайте да посещавате претъпкани места с много хора, защото рискът от това да се заразите с вирус или грип нараства драстично.

 

Шоколадът и ползата от него за имунитета

Шоколадът е един от най-богатите източници на антиоксиданти и има положителен ефект върху имунната система, твърди специалистът по хран...

3. Запознайте се с ползите на клеевата тинктура

Чували ли сте, че клеевата тинктура помага за най-различни състояния. Тя може да се маже локално, когато на устната ви тръгне да изниква херпес, а може да се приема и с чаша вода, за да подсили организма ви. Прополисът е естествено вещество, което пчелите събират и допринася за укрепването на имунната система, подкрепя естествените съпротивителни сили на организма, оказва благоприятен ефект върху работата на храносмилателната система, подпомага укрепването на лигавицата на устната кухина. Можете да пиете по чаша вода сутрин с 10-15 капки клеева тинктура в нея половин час преди хранене. Консултирайте се и с вашия лекар дали би било полезно за вашия организъм, преди да започнете да я пиете!

 

4. Разхождайте се повече

Чистият въздух, планинските разходки или разходките в парка са много полезни за организма ни. Нека по-хладното време не ви притеснява, ако сте облечени добре, разходките на свеж въздух може само да укрепнат имунитета ви. В затворена среда вирусите се размножават много бързо, а навън те стоят далеч от вас. Ако работите дълго в затворено помещение, проветрявайте го по няколко пъти на ден.

Основни факти за грипа

Какво е грип? Грипът е заразна респираторна болест, причинена от грипни вируси, които заразяват носа, гърлото и понякога белите дробов...

5. Спете по-дълго

Недоспиването вреди на организма ни, отслабва го и определено не си помагаме, когато спим по 5-6 часа на нощ. Опитвайте се да спите поне по 7 часа на денонощие, за да може организмът ви да си набавя нужната почивка и да има повече сили да се бори срещу вирусите, които го заобикалят.

 

6. Хранете се пълноценно

Пълноценното хранене е ключов момент в поддържането на силния имунитет. Яжте сезонни плодове и зеленчуци, отървете се от излишните сладки неща в шкафовете и приемайте пълноценна и питателна храна. Имунитетът ви ще укрепне значително, когато получава правилното гориво за правилното му функциониране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com