Новините: Най-важното за деня, 30 май

6026
Новините: Най-важното за деня, 30 май
Снимка: Правителствена пресслужба

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия ден, 30 май.

ПУТИН КЪМ БОРИСОВ: РАДВАМ СЕ, ЧЕ СЛЕД ДЪЛГА ПАУЗА ОТКЛИКНАХТЕ НА НАШАТА ПОКАНА

"Много съм радостен, че след дълга пауза откликнахте на нашата покана". Това каза руският президент Владимир Путин на българския министър-председател Бойко Борисов по време на посещението му в Москва.

ГАЗ ОТ "ТУРСКИ ПОТОК" ЗА БЪЛГАРИЯ  - МОЖЕ, НО ТРЪБА ОЩЕ НЕ МОЖЕ, "БЕЛЕНЕ" СЪЩО МОЖЕЛО

Енергетика – това беше основната тема, с която започнаха изявленията си премиерът Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин по време на съвместната си пресконференция след днешната си среща в Москва. Според Борисов, има принципно съгласие на Русия и Турция да бъде отведена тръба от "Турски поток" към България и от там към Европа. Путин потвърди, като каза, че е говорил за това с турския държавен глава Реджеп Ердоган, но думите на руския президент бяха, че България е един от разглежданите варианти.

ЕКСПЕРТИ ИСКАТ РЕГИСТРАЦИЯТА НА КОЛИ ДА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ КАТ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯТА ТАМ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ : HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/SOCIETY/EKSPERTI-ISKAT-REGISTRACIJATA-NA-KOLI-DA-NE-SE-PRAVI-OT-KAT-ZARADI-KORUPCIJATA-TAM-NEWS_677107.HTML
© ACTUALNO.COM

ЕКСПЕРТИ ИСКАТ РЕГИСТРАЦИЯТА НА КОЛИ ДА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ КАТ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯТА ТАМ

Регистрацията на моторни превозни средства (МПС) да бъде извадена от отдел "Пътна полиция" или изцяло от системата на МВР. За това настояват от "Института за пътна безопасност" (ИПБ). От организацията предлагат регистрацията да се извършва от общините или да бъде създадено изцяло нова структура, извън системата на МВР, която да е отговорна за тази дейност.

СЪСТОЯНИЕТО НА АРМИЯТА: ОСТАРЯЛА ТЕХНИКА И ЛИПСА НА КАДРИ, НО С ПОЛОЖИТЕЛЕН ХОРИЗОНТ

Докладът за състоянието на отбраната, е достатъчно критичен, достатъчно ясен. Разбира се, случиха се и добри неща и това, че отбраната стана приоритет, е изключително важно. Това заяви в ефира на БНТ ген. Константин Попов, председател на комисията по отбрана в Народното събрание, относно бъдещето на българската армия.

КАРАКАЧАНОВ ОТРЯЗА МАРЕШКИ: ДА СИ ПИЕ ХАПЧЕТАТА, МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА АРМИЯТА ПРОДЪЛЖАВА

Веселин Марешки не е човек, който може да ни поставя ултиматуми. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод искането на депутата за мораториум върху модернизацията на армията. „Бих му препоръчал, като най-големия вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка във въпроси като националната сигурност и отбрана, от които абсолютно нищо не разбира”, каза Каракачанов.

ВИНОВНИТЕ ЗА МРЪСЕН ВЪЗДУХ КМЕТОВЕ ЩЕ ГИ ГЛОБЯВАТ ПО-МАЛКО ОТ ВИНОВНИ ТЪРГОВЦИ НА ГОРИВА

Задължителни санкции срещу кметове, които не изпълняват приети от управляваните от тях общини програми за борба със замърсяването на въздуха, разработени съгласно Националната програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух – това предвиждат предложени за обществено обсъждане промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух/

ИСКАШ ДА СНИМАШ ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ - В РАДИУС ОТ 300 МЕТРА НЕ МОЖЕ

От днес всеки, който желае да "осъществи законоустановена дейност" на поне 300 метра от оградата по границата с Турция, ще трябва да получи специално разрешение от МВР. За това съобщава Министерството на вътрешните работи.

ЛАЗАР ВЛАЙКОВ БЕ ОСЪДЕН НА 3 Г. И 4 МЕСЕЦА ЗАТВОР

Бившият председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор при общ режим. Той беше обвиняем за трагичния инцидент във Виноградец от есента на миналата година, когато по време на детско тържество с неговия пистолет беше застрелян 47-годишният Наско Тонев.

БАБЧЕНКО СЕ ПОЯВИ ЖИВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, УБИЙСТВОТО МУ - ИНСЦЕНИРАНО (ВИДЕО)

Руският журналист Аркадий Бабченко, който живееше в Киев и бе описван като един от най-яростните критици на руския президент Владимир Путин и за когото се появи информация, че е бил убит с три изстрела, се появи жив, здрав и в добро настроение в пресконференция по украинската телевизия буквално преди минути. Оказа се, че убийството му е инсценировка.

РУСИЯ: ИСТОРИЯТА С МНИМОТО ПОКОШЕНИЕ СРЕЩУ БАБЧЕНКО Е ПРОПАГАНДА

В историята с покушението на руския журналист Аркадий Бабченко в Киев, очевидно е заложен пропагандистки ефект. Това заяви официалната представителка на руското външно министерство Мария Захарова на страницата си във Facebook.

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ВЪВ ВРАЦА И ЛОВЕЧ ПОЛУЧИХА ЗАПЛАТИТЕ СИ

Министерството на здравеопазването (МЗ) преведе дължимите средства за заплати на персонала в болниците МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов", Ловеч и МБАЛ „Христо Ботев“, Враца, съобщиха от пресцентъра на Ведомството.

ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЯСНО КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА "МЛАДОСТ"

След ареста на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева и нейното официално отстраняване от длъжност, все още не е ясно кой ще управлява столичния район. Иванчева бе задържана и обвинена в получаване на подкуп на 17 април. Оттогава насам бяха направени няколко опита да се назначен изпълняващ длъжността.

КОСОВО ПРЕМАХНА КОНТРОЛА НА ДВИЖЕНИЕ НА ПЪТНИЦИ В АЛБАНИЯ

Всички 73 депутати гласуваха за резолюцията относно отваряне на изходите и входовете на гражданите на Косово и Албания по пътя Морина и Кафе-Пруш край Дяково и Връбница близо до Призрен.

ГРИГОР СЕ ПРОМУШИ КЪМ 3-И КРЪГ НА "РОЛАН ГАРОС" СЛЕД 5-СЕТОВА ДРАМА

Ракета №1 на България Григор Димитров успя да се класира за 3-ия кръг на Ролан Гарос, след като успя да оцелее в истинска драма срещу Джаред Доналдсън - 6:7(1), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8 след 4 часа и 20 минути на корт №18 в комплекса, в който се провежда втория за годината турнир от Големия шлем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество